Afbeelding
Foto Adobe Stock

Luchtbevochtigers voor op kantoor of andere grote ruimtes

17 maart 2023 om 13:47 Partnercontent

Een luchtbevochtiger op kantoor, daar gaat iedereen op het werk zich beter door voelen. Het is een apparaat, ook wel humidifier genoemd, dat ervoor zorgt dat er meer vocht in de lucht komt. In de winter, wanneer de luchtvochtigheid sterk daalt, is dit extra belangrijk. Echter, het hele jaar door is het raadzaam om in lucht te vertoeven met de nodige vochtigheidsgraad. Waarom? Bij te droge lucht gaan de slijmvliezen uitdrogen en verlaagt je weerstand tegen virussen. Vervolgens krijg je symptomen als branderige ogen en een geïrriteerde keel. Dit verhoogt dan weer het ziekteverzuim bij werknemers. Een goede luchtvochtigheid schommelt rond 50-60%. Indien je bedrijf hoort bij de grote groep bedrijven waar de lucht te droog is, ben je gebaat bij de verschillende technologieën die iTec aanbiedt: koude verdamping, professionele luchtbevochtiging, ultrasone bevochtiging en luchtwassers. Elke ruimte heeft wat anders nodig. De noden verschillen al naargelang het gaat om de opslag, het archief, een drukkerij, kweekruimtes, en zo verder.

Goede lucht is een basisbehoefte

Lucht is geen luxeproduct. Doordat we zowat 90% van de tijd binnen zijn, krijgen we doorgaans niet de hoogste kwaliteit aan lucht binnen. De Amerikaanse Enviromental Protection Agency (EPA) benoemt luchtvervuiling binnenshuis zelfs als een van de vijf grootste omgevingsrisico’s voor onze volksgezondheid. We ademen namelijk heel wat schadelijke partikels in zoals allergenen, fijnstof, schimmels, pollen en dergelijke meer. Dit zorgt voor heel wat klachten met betrekking tot de luchtwegen. Voor de zuiverste lucht zorgt de natuur, waarmee de meesten van ons onvoldoende in contact komen. Hulpmiddelen om de kwaliteit van de lucht die we inademen te verhogen, zijn dus meer dan welkom.

Het welzijn van werknemers centraal stellen

Het welbevinden van werknemers wordt sinds de afgelopen jaren alsmaar meer besproken. We zijn meer gaan erkennen dat hoe werknemers zich voelen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel, een sterke invloed heeft op hun werkprestaties en productiviteit. Hoe het gaat met werknemers, is hoe het gaat met het bedrijf. Inzetten op een aangenaam werkklimaat is daarom een van de sleutels om professioneel succes en geluk te bevorderen.  

Voor iedere ruimte

Een luchtbevochtiger voor een grote ruimte, denk hierbij naast kantoren ook aan winkelruimtes, laboratoria en grote woningen, waar een goede luchtvochtigheid noodzakelijk is, zijn er verschillende producten beschikbaar. We onderscheiden twee soorten; de luchtwasser waarbij geen watertoevoer nodig is en de centrale bevochtiging voor plaatsen waar een hoge capaciteit wordt gevraagd of de luchtvochtigheid tot ongeveer 95% dient te stijgen. Om welke ruimte het ook gaat; het fundamenteel belang van een luchtbevochtiger staat vast. Bij iTec is het ons vak en ons genoegen om aan te leveren wat je nodig hebt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie