Afbeelding
Photo by Dmitry Mashkin on Unsplash

10 tips om je zakenrelatie dit jaar in het zonnetje te zetten met een relatiegeschenk

12 januari 2023 om 00:00 Partnercontent

Het perfecte relatiegeschenk hoeft dit jaar geen algemeen “Fijne feestdagen!” te zijn. Laat je zakenpartner zien hoeveel je hem waardeert door iets te geven dat de speciale band tussen jullie twee weerspiegelt. Van het bijwonen van branche-evenementen met gepersonaliseerde aandenkens, tot het verwennen van dinertjes met exclusieve eetervaringen - er zijn genoeg creatieve en attente manieren waarop je je waardering kunt laten blijken voor al hun harde werk gedurende het jaar! Hier zijn 10 tips om ervoor te zorgen dat je zakenpartner zich in het nieuwe jaar goed beloond voelt:

#1 Maak het persoonlijk

Net zoals bij kerstpakketten, is ook bij relatiegeschenken persoonlijkheid de sleutel. Probeer het geschenk zoveel mogelijk aan te passen met iets unieks of speciaals dat de interesses of smaak van de ontvanger weerspiegelt. Dit kan van alles zijn, van een gepersonaliseerde koffiemok met hun naam erop, tot een speciaal gegraveerde pennen set. Hoe attenter het geschenk is, hoe meer het gewaardeerd zal worden. 

#2 Kies kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit moet altijd voor kwantiteit gaan bij het kiezen van een relatiegeschenk. In plaats van meerdere artikelen van lage kwaliteit te kopen, kun je beter investeren in minder artikelen van betere kwaliteit - iets wat ze nog jaren kunnen gebruiken en waar ze plezier van hebben. Hierdoor zullen ze zich je gebaar herinneren lang nadat ze het hebben ontvangen.

#3 Denk aan praktisch nut

Relatiegeschenken moeten niet alleen betekenisvol, maar ook praktisch zijn. Overweeg iets te geven dat ze daadwerkelijk kunnen gebruiken in hun dagelijks leven - zoals een elektronisch apparaat of kantoorbenodigdheden - in plaats van iets decoratiefs dat alleen maar stof zou verzamelen op hun plank.

Bij het kiezen van iets speciaals om als geschenk te versturen, kan het vaak verleidelijk zijn om voor iets luxueus of duurs te gaan. Hoewel het leuk is om iets unieks en waardevols te geven, is het nog belangrijker om een praktisch voorwerp te kiezen dat écht je bedachtzaamheid weerspiegelt. Praktisch nut helpt positieve associaties te creëren tussen de ontvangers van het geschenk en je eigen bedrijf, en versterkt de relaties die tussen jullie bestaan. Bovendien, wanneer mensen een praktisch artikel gebruiken voor hun dagelijks leven, leidt dat tot langdurige merkherkenning die veel verder gaat dan de initiële kosten! 

#4 Richt je op tijdloosheid en duurzaamheid

Het bedenken van een tijdloos relatiegeschenk is een geweldig idee voor elk bedrijf dat indruk wil maken. Niet alleen blijft het door de jaren heen relevant, maar dit type geschenk kan zelfs gedeeld worden onder huidige en toekomstige werknemers. Het is ook een geweldige manier om je waardering te tonen voor trouwe klanten en partners. Tijdloze geschenken vallen op in de gedachten van degenen die ze ontvangen omdat ze vaak attenter en hartelijker zijn dan gewone geschenken. Elk relatiegeschenk heeft zijn eigen unieke verhaal dat herinneringen bindt en relaties creëert die verder gaan dan de dagelijkse werkzaamheden, waardoor ze werkelijk van onschatbare waarde zijn voor zowel de gever als de ontvanger.

#5 Overweeg aanpassingsmogelijkheden

Als je op zoek bent naar iets echt unieks en speciaals voor je zakenrelatie, overweeg dan opties zoals graveren of borduren op bepaalde artikelen zoals jassen, aktetassen, pennen enzovoort. Zo kun je een speciaal voor hen ontworpen artikel maken dat ze voor altijd zullen koesteren! 

#6 Zoek naar milieuvriendelijke alternatieven

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het milieu, dus waarom niet kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven bij het kiezen van relatiegeschenken? Zoek naar producten van duurzame materialen zoals bamboe of gerecycled papier - zo help je afval te verminderen en toon je toch waardering met een attent cadeau!  

#7 Kies iets dat de waarden als bedrijf weerspiegelt

Relatiegeschenken zijn ook een kans om te laten zien wat voor soort bedrijf je bent en achter welke waarden je staat door artikelen te kiezen die gemaakt zijn van ethische bronnen of bedrijven die de opbrengst van de verkoop doneren aan goede doelen of andere organisaties. Zo kunnen je zakenrelaties uit de eerste hand zien hoeveel moeite je doet om ervoor te zorgen dat je waarden vertegenwoordigd zijn in alles wat je doet! 

Waardering tonen met een relatiegeschenk hoeft niet moeilijk te zijn! Door deze 7 tips te volgen - waaronder aandacht voor personalisatie, kwaliteit boven kwantiteit en milieuvriendelijke alternatieven - zul je dit jaar zeker het juiste geschenk vinden voor elke zakenrelatie! Met zorgvuldige aandacht voor de individuele behoeften en voorkeuren van elke ontvanger, zorg je ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt - wie het ook is!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie