Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bedrijven in Amersfoort kiezen steeds vaker voor online marketing

15 maart 2023 om 13:32 Partnercontent

Het is voor bedrijven in de regio Amersfoort steeds belangrijker geworden zichzelf op de kaart te zetten, nu de concurrentie vooral op het internet groeit. Niet langer heeft een bedrijf met een fysieke vestiging in Amersfoort uitsluitend te maken met lokale concurrenten; ook bedrijven uit Groningen of bijvoorbeeld Maastricht vormen inmiddels een concurrent. Om deze concurrenten de baas te blijven en tegelijkertijd te profiteren van de kansen die het internet organisaties biedt, wint een online marketeer inhuren aan populariteit. Bedrijven hebben vaak zelf de kennis niet in huis om online marketing op de juiste wijze in te kunnen zetten. Meer leren over online marketing vormt een oplossing, maar kost over het algemeen al snel maanden van je tijd. Die tijd is er niet; de focus moet op de core business van de organisatie liggen.

Online marketing kent verschillende vormen

Belangrijk bij de toepassing van online marketing is het besef, dat deze vorm van marketing uit verschillende componenten bestaat. Populair is tegenwoordig SEO, naar het Nederlands vertaald als zoekmachine optimalisatie. Doel ervan is het verkrijgen van hoge posities in de zoekresultaten. Waar men zich met SEO voornamelijk op de langere termijn richt, helpt SEA (Search Engine Advertising) het aantal verkopen ook op de korte termijn te verhogen. Vergeet echter niet, dat het minstens zo belangrijk is om actief te zijn op social media. Het helpt de interactie met potentiële- of bestaande klanten aan te gaan. Iets wat mensen betrokken houdt bij een merk of winkel. Bij het inhuren van een online marketeer is het daarom wenselijk te kiezen voor een partij die ervaring heeft met deze vormen van online marketing. Endeavour Heroes is een voorbeeld van zo’n organisatie.

Online marketing kan ook tegen je werken

Zeker bij SEO en SEA is het belangrijk de juiste werkwijze te hanteren. Deze vormen van marketing zouden namelijk tegen je kunnen werken, bij een verkeerde toepassing ervan. Denk aan het op verkeerde wijze uitbouwen van een linkprofiel voor een website; in plaats van dat de website hoger in de zoekresultaten geplaatst wordt, dalen de posities ervan.

Relatie tussen ondernemer en klant is veranderd

De relatie tussen de consument en een (web)winkel is de afgelopen jaren sterk veranderd. Voorheen bezocht een consument een vast aantal winkels voor de boodschappen, kleding en bijvoorbeeld elektronica. Tegenwoordig zoekt een klant naar de goedkoopste aanbieder, ongeacht of deze hier al vaker een product besteld heeft. Het maakt dat het voor ondernemers van groot belang is bestaande consumenten betrokken te houden bij de organisatie, om hen niet direct weer te verliezen. Zoals reeds aangehaald draagt de toepassing van social media hier aan bij, evenals bijvoorbeeld het maandelijks versturen van een nieuwsbrief. Bied consumenten hier bijvoorbeeld een aantrekkelijke kortingsactie in aan of geef een update over het assortiment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie