Afbeelding
Shutterstock

Het verkopen van studieboeken biedt je meer financiële ruimte

8 maart 2023 om 00:00 Partnercontent

Nederlandse consumenten zoeken sinds enkele maanden massaal naar mogelijkheden om hun financiële buffer te verruimen, nu de hoge inflatie nog enige tijd lijkt aan te houden. In het ene huishouden besluit men meer te gaan werken; in het andere worden oude spullen verkocht. Hierbij is onder meer oude studieboeken verkopen het overwegen waard. Koop je deze studieboeken nieuw, dan ligt de waarde al snel op een gemiddelde van zo’n 75 tot 80 euro. Het is echter geen uitzondering, wanneer een studieboek meer dan 100 euro kost. Bied je de boeken tweedehands aan, dan levert dit je doorgaans tientallen euro’s op. Daar waar de studieboeken nauwelijks nog gebruikt worden in veel gevallen. Het is zonde om de boeken in de kast te laten liggen. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je oude schoolboeken verkocht krijgt, zonder hier veel tijd en moeite in te moeten steken.

Verkoop je boeken aan een organisatie die deze inkoopt 

Een platform als Studieboekenverkopen.com neemt de oude studieboeken graag van je over. Let wel, het gaat hierbij niet per definitie om alle schoolboeken. Het is onder meer afhankelijk van de leeftijd ervan. Een oud schoolboek moet ook in de huidige tijd nog bruikbaar zijn voor studenten. De website biedt je de mogelijkheid om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen op basis van het ISBN-nummer van de verschillende studieboeken die je verkoopt. Mocht blijken dat een schoolboek niet interessant is, dan word je hier direct van op de hoogte gebracht. Je zou zo’n boek aan een particulier kunnen verkopen via een online handelsplaats. Nadeel daarvan is echter dat het verkoopproces soms onnodig lang duurt. Denk aan potentiële kopers die een bod uitbrengen, maar vervolgens alsnog afhaken. Door de studieboeken aan een organisatie te verkopen heb je daar geen last van.

Snelle uitbetaling bij verkoop van studieboeken 

Kies je er op basis van het bod op de studieboeken voor om deze te verkopen? In dat geval ontvang je vaak vrijwel direct een verkoopbon in je mailbox. Met de verkoopbon kun je de studieboeken opsturen. Nadat deze ontvangen zijn, wordt het geboden bedrag binnen een week naar je overgemaakt. Wel zo prettig, wanneer je momenteel krap bij kas zit.

Studieboeken verkopen vanuit een duurzame gedachte

Niet alleen voor het aanvullen van je financiële reserves is het verkopen van studieboeken een hele interessante optie. Kies hier ook voor vanuit een duurzame gedachte; het is zonde wanneer de dure boeken in de kast blijven staan zonder dat deze nog worden gebruikt in je professionele carrière. Je maakt er een andere student blij mee, waar geen nieuw boek voor geproduceerd hoeft te worden. Op deze manier spaar je het milieu. Daarbij profiteert een andere student van een goedkoop tweedehands schoolboek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie