Afbeelding
Shutterstock

Leasen van een auto wint aan populariteit

2 december 2022 om 09:56 Partnercontent

De hoge inflatie maakt het voor Nederlandse huishoudens steeds lastiger om rond te komen aan het eind van de maand. Zij teren in op hun financiële reserves, om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Het maakt dat grote uitgaven, zoals de aanschaf van een nieuwe wasmachine of bijvoorbeeld auto worden uitgesteld. Het uitstellen van de aanschaf van een nieuwe auto is niet altijd mogelijk. Denk aan de situatie waarin je bestaande auto defect raakt, daar waar je deze dagelijks nodig hebt. Volvo- of bijvoorbeeld Seat private lease kan in zo’n geval de oplossing voor je vormen. Het leasen van een auto biedt verschillende voordelen ten opzichte van de aanschaf ervan. Heb jij private lease al eens overwogen?

 Voordelen van private lease voor consumenten 

Bij private lease betaal je vooraf geen groot bedrag om de nieuwe auto te kunnen gebruiken; er is vooraf geen investering benodigd. Op dit punt verschilt private lease van het los aanschaffen van een auto. Maandelijks betaal je een vast bedrag, waarbij je bij het aangaan van het contract bepaalt hoeveel kilometer je jaarlijks met de auto verwacht te rijden. Overschrijd je dit aantal, dan betaal je wat extra’s aan het eind van het jaar. Mocht je binnen de afgesproken limieten blijven, dan weet je op voorhand precies wat de auto jaarlijks kost. Het biedt je zeker in tijden van een hoge inflatie zekerheid. Mede ook doordat alle kosten van de auto, op de brandstof na, binnen je maandbedrag vallen.

Betaal alleen los voor de brandstof van je auto 

Kosten die binnen het maandbedrag vallen bij private lease zijn de verzekering voor de auto, de wegenbelasting en de kosten voor het onderhoud. Vaak bieden leasemaatschappijen nieuwe auto’s aan; er is niet of nauwelijks in gereden. Vaak heb je bij het aangaan van een contract met een leasemaatschappij de mogelijkheid om je auto zelf samen te stellen. Welke extra’s moeten voor jou in de auto zitten? De mogelijkheden zijn hierin zeer breed. Het maakt dat je vrijwel altijd een model auto vindt, die past bij jouw wensen en behoeftes. Bij het verlopen van het contract heb je doorgaans de mogelijkheid om de auto blijvend over te kopen van de leasemaatschappij. Voordeel hiervan is dat je precies weet welk onderhoud aan de auto is uitgevoerd en hoe hiermee omgegaan is. Bij het privé leasen van een auto is geen sprake van bijtelling.

Groot aanbod bij private lease 

Zoals reeds werd aangehaald heb je bij de keuze voor private lease de mogelijkheid om een auto zelf samen te stellen. Het aanbod aan auto’s is hierbij zeer groot; kies uit auto’s van tal van verschillende gerenommeerde merken. Ga je voor een Europese of Aziatische auto? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie