Afbeelding
Foto door RODNAE Productions via Pexels

Autoverzekering afsluiten in Amersfoort

28 november 2022 om 10:41 Partnercontent

De laatste jaren zijn we met z’n allen nóg meer auto gaan rijden dan we al deden. Er is, met name sinds de pandemie, namelijk een flinke groei te zien in het aantal auto’s in Nederland blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Meer auto’s op de weg betekent meer risico én dat het geen kwaad kan om nog eens goed naar je autoverzekering te kijken. Heb je de juiste dekking of moet je toch een betere autoverzekering afsluiten voor je auto in Amersfoort?

Dekking autoverzekering Amersfoort kiezen

Het is belangrijk om de juiste dekking voor je auto te hebben. Niet alleen omdat je op die manier verzekerd bent tegen schade, maar ook zodat je nooit te veel betaalt voor je autoverzekering. Er zijn verschillende dekkingen die je af kunt nemen, waarbij de standaard WA-dekking altijd verplicht is. De WA-dekking dekt in ieder geval de kosten van de schade die je bij anderen veroorzaakt. Bij schade aan je eigen dekking heb je een meer uitgebreide dekking nodig (wanneer je dit liever niet direct uit eigen zak wilt of kunt betalen). Maar: over het algemeen hebben auto’s die minstens acht jaar (of ouder) zijn genoeg aan de standaard WA-dekking.

Heb je echter een compleet nieuwe auto? Dan is het wel een prettig idee om goed verzekerd te zijn. Ga in dat geval voor een WA+ volledig casco dekking. Met deze dekking ben je verzekerd tegen schade waar jij verantwoordelijk voor bent bij een ander of bij jezelf én schade die door anderen wordt aangericht. Bij een auto tussen de drie en acht jaar oud is een WA+ beperkt casco vaak voldoende. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade bij anderen en tegen ruitschade, diefstal en aanrijdingen met dieren.

Goedkope autoverzekering door te vergelijken

Wanneer je weet welke autoverzekering je nodig hebt, is het tijd om een aanbieder te zoeken die bij je past. Er zijn inmiddels zoveel aanbieders in Nederland dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos misschien niet goed ziet. Daarom is het aan te raden om te beginnen met verzekeringen vergelijken. Zo zie je direct wat het aanbod van het moment is en waar je een goedkope autoverzekering af kunt sluiten. Het grote voordeel van vergelijken, is dat dit zo gebeurd is en amper tijd kost.

Neem geen genoeg met een standaard hoog risico

Iets waar je ook op moet letten in je zoektocht naar een passende autoverzekering is de hoogte van je eigen risico. Stel je je eigen risico hoog in, dan is je maandelijkse premie in verhouding laag. Maar: hierbij moet je wel weten dat je in het geval van schade of een ongeluk het meeste geld zelf in moet leggen. Dat is niet voor iedereen mogelijk, waardoor het goed is om hier met extra aandacht naar te kijken.

Natuurlijk is het een prettig idee om op maandbasis niet zoveel geld te hoeven betalen, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je geen schade rijdt. Ook al weet je zelf dat je goed kunt rijden; schade kan ook ontstaan buiten je eigen schuld om, bijvoorbeeld door een ander of door brand, storm of hagel.. Schroef je je eigen risico dus iets omlaag, dan betaal je weliswaar meer geld per maand, maar in geval van schade betaal je een lager bedrag zelf. Je moet voor jezelf nagaan wat het beste bij je rijgedrag en auto past.

Accessoires meeverzekeren

Als er tot slot iets is wat veel mensen vergeten, is dat ze de accessoires op of in hun auto apart moeten verzekeren. Het gaat hierbij om accessoires die er nog niet op of in zaten op het moment dat de auto de fabriek verliet. De standaard onderdelen zijn altijd meeverzekerd in de autoverzekering die je kiest. Zet je bijvoorbeeld later een trekhaak op de auto? Of laat je duurdere velgen op je auto zetten? 

Dit soort extraatjes moet je extra verzekeren, wil je dat ze ook onder de dekking van je autoverzekering vallen. Wanneer je begint met autoverzekeringen vergelijken, kun je dit aangeven in de tool. Je hoeft dus niet zelf handmatig op zoek te gaan naar aanbieders die bepaalde zaken wel of niet verzekeren. Met de tips in dit artikel gaat een autoverzekering afsluiten in Amersfoort net een stukje sneller en eenvoudiger.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie