Afbeelding
Foto: Pixabay

Opslagcontainer: het praktische tweede leven van transportcontainer

16 november 2022 om 10:45 Partnercontent

Containers doen vooral dienst voor het veilig en droog vervoeren van goederen. Maar wanneer ze die functie hebben vervuld en afgeschreven worden, zijn ze niet meteen volkomen nutteloos. Ze kunnen prima nog een ander doel dienen. Niet meer voor transport, maar bijvoorbeeld voor de opslag van spullen voldoen ze vaak nog prima. Daarom zie je steeds vaker dat bijvoorbeeld een zeecontainer een tweede leven krijgt als opslagcontainer.

Een opslagcontainer kopen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je in je woning relatief weinig opslagruimte hebt, maar dat je wel veel grond om je woning hebt. Om dan binnen de druk van de ketel te halen en zaken te kunnen opslaan zonder dat je daarvoor elders een opslagbox moet huren, kun je ervoor kiezen om een opslagcontainer voor thuis te kopen. Zo’n opslagcontainer aan huis is bijvoorbeeld handig voor tuinspullen die je een deel van het jaar niet gebruikt, of andere grote spullen die wel op enig moment nodig gaat hebben, maar binnen nogal in de weg liggen. Het hoeft ook geen gigantische zeecontainer te zijn die je in je tuin kwijt moet, je kunt ook een kleine container kopen.

Een opslagcontainer huren

Misschien heb je maar tijdelijk een opslagcontainer aan huis nodig. Bijvoorbeeld omdat je aan het verbouwen bent en tijdelijk ergens naartoe moet met een deel van je interieur. Dan is het praktisch om een meubelopslag container te huren. Maar je kunt ook gebruikmaken van container opslag verhuur omdat je bouwmaterialen droog wilt kunnen opslaan tijdens je verbouwing. Er zijn bedrijven die de container bij je afzetten en weer komen ophalen wanneer je hem niet meer nodig hebt. Dat maakt het afnemen van een opslagcontainer lekker laagdrempelig. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen, is een geschikte en goed bereikbare plek om hem neer te zetten.

Opslagcontainer of zeecontainer?

Zowel opslagcontainers als zeecontainers lenen zich om spullen in op te slaan. Zeecontainers moeten aan strengere eisen voldoen omdat ze geschikt moeten zijn voor langdurig transport over zee, en zijn daardoor nog meer gedegen van kwaliteit. Zeecontainers hebben een vaste hoogte en breedtemaat omdat ze gestapeld moeten kunnen worden, maar kennen wel verschillende lengtematen die de maximale inhoud bepalen. Opslagcontainers, die vaak gebruikt zijn bij transport via de weg, kennen wat meer variatie in afmetingen, en zijn ook in kleinere formaten verkrijgbaar dan de kleinste zeecontainer.

Het huren van een opslagbox ergens op een locatie waar je zelf je spullen naartoe moet brengen en weer moet ophalen als je ze weer nodig hebt, is dus niet de enige en handigste optie om bezittingen of materialen op te slaan. Aan huis heb je je spullen dicht in de buurt en kun je er toezicht op uitoefenen. Daarom is de keuze voor een voormalige transportcontainer als opslagcontainer aan huis absoluut het overwegen waard als je ergens naartoe moet met spullen die je niet kwijt wilt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie