Afbeelding
Shutterstock

Voorkom diefstal en laat je bouwplaats beveiligen door Alarmrent

4 november 2022 om 11:40 Partnercontent

Staan er op de bouwplaats machines en gereedschappen van waarde? Laat je bouwplaats beveiligen door Alarmrent. Zo voorkom je dat ongewenste personen werkmaterialen of machines meenemen of vernielen. Bovendien bespaar je ook een hoop herstelkosten in geval van vandalisme wanneer alle apparaten en machines opnieuw moeten worden aangeschaft. Naast eventuele kosten kan professionele beveiliging je ook veel stress en tijd besparen en geeft het je een veilig gevoel.

Onzichtbare beveiliging

Zeker in de bouw kunnen er op één plek veel verschillende machines en apparaten worden gestald. Een interessante plek voor mensen met slechte bedoelingen die, als ze de kans krijgen, zich een weg naar binnen zullen proberen te maken met als doel de boel te vernielen of mee te nemen. Met behulp van beveiliging kan een inbraakpoging worden voorkomen. Dankzij de onzichtbare beveiliging SmartGuard wordt een bouwplaats volledig draadloos beveiligd. Dit intelligente beveiligingssysteem werkt met onopvallende ingebouwde camera´s en is uitgerust met bewegingssensoren en een infraroodcamera. Zodra er door de sensoren of camera´s iets geregistreerd wordt, zal er direct een korte video van naar de meldkamer worden gestuurd. Zo zijn belangrijke beelden altijd makkelijk en snel terug te halen die als bewijslast kunnen dienen. Het fijne is dat je zelf ondertussen gewoon door kunt slapen of op vakantie kunt gaan. De beelden worden namelijk gecontroleerd op relevantie. Als er een beweging is geconstateerd wat vals alarm is, bijvoorbeeld een dier dat voorbij komt, dan zal er geen opvolging aan de beelden worden gegeven. Zo voorkom je dat je bij elke beweging een melding krijgt en er voor niks alarmbellen gaan rinkelen.

Zichtbare beveiliging

Zichtbare beveiliging heeft het voordeel dat het een afschrikkende werking kan hebben op dieven en vandalen. Waar bij onzichtbare beveiliging mensen van buiten de bouwplaats kunnen denken dat deze niet beveiligd is en daarom een inbraakpoging doen, heb je daar met zichtbare beveiliging geen last van. Het kan daarom van toegevoegde waarde zijn om je beveiliging juist naar buiten toe visueel te maken om zo preventief te beveiligen. Dankzij Cameramast heb je 360 graden beeldopnames en kun je dus het hele bouwterrein overzien. Bovendien heeft de Cameramast SmartGuard camera detectoren waarmee bewegingen tot een afstand van 20 meter van de camera worden gedetecteerd.

Beveiliging op maat

Of je nou voor zichtbare, onzichtbare of beide soorten beveiliging kiest, dankzij de samenwerking tussen geavanceerde technologieën en de grootste meldkamers van Nederland kan diefstal op het bouwterrein worden voorkomen terwijl jij ´s nachts rustig je ogen dicht doet. Wil je meer weten over welke beveiligingsopties er allemaal zijn voor jouw bouwterrein? Vraag dan een offerte aan en schakel professionele beveiliging hulp in om je waardevolle spullen op de bouwplaats te beveiligen met Alarmrent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie