Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vakantie in het buitenland populair voor 2022

29 december 2021 om 13:18 Partnercontent

Het aantal Nederlandse huishoudens wat een vakantie voor 2022 geboekt heeft, is de afgelopen periode fors toegenomen. Veel mensen kiezen hierbij voor een vakantie naar de zon. Ze boeken een kampeerplek op een camping in Istrië, gaan tijdens de paasvakantie naar Rome of Madrid, enzovoorts. Het is niet gek dat de vraag naar vakanties richting de zon is toegenomen in de afgelopen maanden. De moedeloosheid rond het coronavirus slaat bij veel mensen toe, zeker nu het buiten koud en guur is. Het vooruitzicht van een vakantie op het strand of aan een meer doet veel mensen goed. Het past bij het beeld wat luchthaven Schiphol eerder schetste; miljoenen reizigers trokken in de herfstvakantie naar Zuid-Europa.

Onzekerheid rond het coronavirus deert mensen niet 

Hoewel er nog veel onzekerheid heerst rond de wijze waarop het coronavirus zich de komende maanden zal ontwikkelen, durven huishoudens het boeken van hun vakantie aan. Dit komt onder meer door het feit, dat veel vliegmaatschappijen de mogelijkheid bieden om tickets om te zetten naar een voucher als in 2022 blijkt dat de vakantie onverhoopt niet door kan gaan. De onzekerheid rond het coronavirus zit onder meer in de besmettelijkheid van de nieuwe mutatie van het virus; de omikron variant. Virologen stellen dat het aantal besmettingen op hoog tempo toe kan nemen door de besmettelijkheid ervan. Klein lichtpuntje is het milde ziektebeeld, waarmee deze nieuwe mutatie gepaard lijkt te gaan.

Aantal zomerse dagen in 2021 viel tegen 

Niet alleen dit najaar is het buiten guur en koud. Ook in de zomer viel het aantal zomerse, warme dagen ontzettend tegen. Een zomerse dag wordt gedefinieerd als een dag waarop de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt. Dat gebeurde deze zomer veel minder vaak dan eerdere jaren. Daar waar het weer dit voorjaar relatief mooi was! De onzekerheid rond het weer in de Nederlandse zomers maakt dat men voor 2022 opnieuw kiest voor een vakantie in het buitenland. Iets wat veel gezinnen om diezelfde reden voor de uitbraak van de pandemie vaak ook al deden. Zeker in landen als Italië, Spanje en Portugal is het weer vrijwel de hele zomer mooi.

Vakantie in eigen land populair laatste twee jaar

De pandemie leek voor een trendbreuk te zorgen in de wijze waarop Nederlandse gezinnen op vakantie gaan. De afgelopen twee zomers kozen de meeste mensen voor een vakantie in eigen land. In het bijzonder, vanwege de strenge coronaregels in andere Europese landen. Het eerste jaar met het coronavirus was het überhaupt nauwelijks mogelijk om een Zuid-Europees land te bezoeken vanuit Nederland. Het betekende dat met name de campings, hotels en vakantieparken in eigen land profiteerden. Ook bleven veel mensen helemaal thuis, om bijvoorbeeld de tuin, badkamer of keuken te renoveren. Het gespaarde vakantiegeld kwam hierbij goed van pas. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie