Afbeelding
Foto door form PxHere

Ontdek de voordelen van private lease

27 september 2021 om 07:05 Partnercontent

Private lease wint enorm aan populariteit. Eind 2020 reden er ruim 214.000 Nederlanders in een private leaseauto, een stijging van 14% ten opzichte van een jaar eerder. Niet voor niets. Met private lease weet je precies waar je aan toe bent met je kosten, omdat je een vast bedrag per maand betaalt waar alles inzit, behalve de uitgaven voor brandstof. Zekerheid is niet het enige voordeel.

Geen spaargeld nodig

Aanschaf, verzekering, reparaties en onderhoud: de kosten van je auto kunnen aardig oplopen. Bij private lease financiert een leasemaatschappij het hele bedrag. Zo kun je toch over je felbegeerde auto beschikken zonder dat je in één keer je zuur verdiende spaargeld hoeft aan te wenden. Daarmee creëer je ruimte voor andere leuke activiteiten of dingen die jouw leven leuker maken.

Geen stress bij aankoop en verkoop

Een auto aankopen en verkopen, is voor veel mensen maar een hoop gedoe. Het aanbod aan auto’s is vaak zo groot dat je door de bomen al gauw het bos niet meer ziet. Gelukkig is er leaseauto.nl, waarop in één oogopslag het grootste aanbod private leaseauto’s zichtbaar wordt. Dat bespaart een lange zoektocht en een hoop tijd. Ook het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden is niet ieders favoriete bezigheid. Wie privé leaset heeft hier geen last van. Na de looptijd van de leaseovereenkomst gaat je privé leaseauto weer terug naar de leasemaatschappij.

Foodprint

Private lease draagt bij aan een duurzamere wereld. Hoe nieuwer de auto, hoe beter voor het milieu. Natuurlijk bespaar je bij de aanschaf van een (oude) occasion de uitstoot die vrijkomt bij de productie van een volledig nieuwe auto. Maar de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s is significant lager.

Vaak goedkoper

Private lease is vaak goedkoper dan een auto kopen. Zeker als je als particulier ook nog eens geld moet lenen om je droomauto te kopen. Waarom? Leasemaatschappijen kopen op grote schaal auto’s in en profiteren zo van schaalvoordelen in aanschaf, onderhoud en verzekeringspremie die jij als particulier niet krijgt. Dat resulteert in een lager leasetarief. Ook hebben leasemaatschappen toegang tot actiemodellen van de fabrikant.

Pluspunt voor beginnende bestuurders

Net je rijbewijs gehaald? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Dat gaat niet vanzelf. Neem de verplichte autoverzekering. Deze is voor beginnende chauffeurs niet bepaald goedkoop. Verzekeraars hanteren voor hen hogere premies, omdat zij vaker betrokken zijn bij ongelukken. Ook hebben beginnende bestuurders nog niet de kans gehad om schadevrije jaren op te bouwen. Bij private lease maakt de verzekering deel uit van het leasecontract. We gaven het al eerder aan: omdat leasemaatschappijen groot inkopen hebben zij ook bij verzekeringsmaatschappijen een betere onderhandelingspositie. Dat scheelt! Let wel op: sommige leasemaatschappijen houden wél rekening met het aantal schadevrije jaren. Het leasetarief kan dan hoger of lager liggen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie