Afbeelding
Fietsen in de vakantie

Frankrijk verkennen doe je op de fiets

29 juni 2021 om 15:50 Partnercontent

Frankrijk is al decennialang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het heeft dan ook alles wat je van een vakantieland verwacht: prachtige natuur, een heerlijk zomerzonnetje, genoeg cultuur om op te snuiven, een uitstekende keuken en prachtige stranden. En het is ook nog eens relatief dichtbij. Wist je dat Frankrijk ook een prachtig land is om een fietsvakantie te vieren? Of je nu sportief wilt fietsen en jezelf wilt uitdagen op de heuvels, of liever recreatief op zoek gaat naar de mooiste picknickplaats onderweg, er is voor ieder wat wils. 

Vakantie in de Dordogne

Een bekende regio om in Frankrijk vakantie te vieren is de Dordogne. Dit departement, vernoemd naar de rivier die erdoorheen stroomt, is een prachtige omgeving om per fiets te verkennen. Over de groene fietspaden ontdek je alles wat het land te bieden heeft. Een aanrader is het fietspad dat van Sarlat naar Peyrillac-et-Millac loopt. Deze route brengt je eerst door het platteland van de regio, en daarna fiets je een stuk langs de rivier de Dordogne. Op weg kom je verschillende steden en prachtige middeleeuwse kastelen tegen die je op fietsvakantie naar dit departement niet mag missen.

Een luxe vakantiehuis

Je verkent de omgeving het beste vanuit een luxe vakantiehuis in de Dordogne. Zo’n vakantiehuis maakt het gemakkelijk om in je eigen bubbel te blijven terwijl je vakantie viert. Het geeft je een prachtige uitvalsbasis van waaruit je de omgeving op de fiets kunt verkennen. Staat het huis op een mooi vakantiepark, dan heb je helemaal alles wat je nodig hebt. Een vakantiepark in Frankrijk is namelijk vaak uitgerust met een eigen restaurant, een animatieteam en soms zelfs een verse bakker. Vaak is het ook mogelijk een vakantiehuis te boeken met een privé-zwembad in de tuin. Daar koel je na het fietsen heerlijk in af.

Een uitdagende fietstocht

Ben je een sportieve fietser die niet bang is voor een heuvel? Ook dan vind je op vakantie in de Dordogne genoeg om te doen. Het landschap heeft genoeg hellingen waar je je uithoudingsvermogen mee op de proef kunt stellen. Online vind je verschillende populaire fietsroutes voor niet-gemotoriseerd verkeer voor elk ervaringsniveau. Neem dus eens een kijkje en ontdek wat er voor de fietser allemaal te doen is in deze veelzijdige en prachtige regio.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie