Afbeelding
Foto door form PxHere

Een woning in Amersfoort: modern en karakteristiek in één!

28 juni 2021 om 13:13 Partnercontent

Iedereen die wel eens het prachtige centrum van Amersfoort heeft bezocht, weet hoe karakteristiek de woningen er daar uitzien. Sommige gebouwen zijn al jaren oud en dat is ook direct goed terug te zien in de architectuur. Een woning in Amersfoort (en dan voornamelijk in het centrum) is knus, gedetailleerd en heeft vaak een prachtige oude gevel. Wat tegelijkertijd zorgt voor een leuk contrast, is dat het interieur vaak het tegenovergestelde is. Hoewel het pand er van de buitenkant vaak oud uitziet, is het interieur vaak nieuw en modern!

Natuurlijk zijn er ook nog genoeg leuke woningen te vinden waarbij ook aan de binnenkant van het huis de oude kenmerken zijn behouden, maar daarbij kan de rest van het huis wel een nieuwe, frisse opknapbeurt hebben gekregen. Het is namelijk heel goed mogelijk om modern te combineren met karakter. En zeker wanneer het gaat om een huis in Amersfoort. Benieuwd hoe dit tot z’n recht komt? Wij vertellen je hier graag meer over.

Binnenkijken bij een huis in Amersfoort

Iedere woning heeft zo zijn eigen opvallende kenmerken. Dit kan bijvoorbeeld de indeling van de woning zijn, maar ook kleurgebruik of specifieke meubels. Iedereen heeft een eigen stijl en dat maakt geen enkele woning hetzelfde. Dit geldt natuurlijk ook voor een woonhuis in Amersfoort. Met name de wat oudere en karakteristieke woningen hebben vaak een unieke indeling. En dat is dan vaak ook de charme waar veel mensen voor vallen. Nieuwbouw woningen hebben vaak een ruimtelijke indeling met veel vierkante of langwerpige kamers. Een wat oudere woning in Amersfoort heeft vaak meerdere kleinere ruimtes, gekke hoeken of plekjes. Dit is niet altijd even praktisch, maar zorgt wel voor een unieke indeling waar je je eigen draai aan kunt geven.

Eyecatchers in huis

Naast de indeling zijn ook het gebruik van kleuren, texturen en meubels heel bepalend voor de sfeer. Een goede eyecatcher in de vorm van een opvallend behang op de muur of een robuust en opvallend meubel trekt direct de aandacht en zet de toon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoere houten tafel met stalen poten, een glasplaat keuken met een unieke print of een grote ronde spiegel in de hal van GLASSby. Door te kiezen voor een eyecatcher die perfect aansluit in jouw interieur creëer je eenheid en knusheid. Kies je voor een contrasterende interieurstijl? Dan zal de eyecatcher nog meer aandacht trekken en de huidige stijl binnen het interieur doorbreken. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om meerdere interieurstijlen terug te laten komen. Dit maakt het nog speelser en unieker. Kortom: je kunt ieder huis in Amersfoort helemaal naar eigen wens inrichten. En het is heel goed mogelijk om hierbij verschillende stijlen te combineren. Modern en karakteristiek gaan heel erg goed samen, en dat bewijzen de huizen in Amersfoort dubbel en dwars. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie