Afbeelding
Cryptocurrency

Top 10 crypto kopen: welke mag je niet missen?

25 maart 2021 om 07:00 Partnercontent

Het leuke van crypto is dat het niet uitmaakt hoe lang je er al mee bezig bent. Of je nu jarenlange ervaring hebt in het handelen in crypto of dat je pas net komt kijken. Iedereen is op zoek naar dat ene pareltje wat die relatief kleine investering kan omzetten tot een duizelingwekkend bedrag.

Natuurlijk hebben de verschillende crypto projecten allemaal hun eigen potentie. Lang niet elk crypto project blijkt achteraf winstgevend te zijn, maar dat weerhoudt nieuwe crypto projecten er niet van om als paddenstoelen uit de grond tevoorschijn te komen en om via innovatieve platforms als Uniswap en Sushiswap aan het grote publiek beschikbaar te worden gesteld.

Maar wat zijn nou precies die pareltjes aan top 10 crypto die je echt niet mag misschien en die je vooral tegenkomt op Uniswap of Sushiswap? En wat zijn Uniswap en Sushiswap precies?

Wat zijn Uniswap en Sushiswap?

Tegenwoordig kun je bijna niet meer over straat zonder met termen als DeFi, NFT, Uniswap, Pancakeswap of Sushiswap te horen. Met name de verschillende ‘swaps’ zijn erg in trek bij mensen die op zoek zijn naar de wat minder bekende crypto die kans maken op een top 10 plaats.

Op Uniswap of Sushiswap kun je verschillende ERC20-tokens uitwisselen voor elkaar, tegen een kleine extra betaling. Zo kun je bijvoorbeeld je Ethereum binnen een paar seconden inwisselen voor je Radix of andersom. Op deze manier zorg je er met Uniswap of Sushiswap voor dat je binnen no-time beschikt over een enorm uitgebreid aanbod aan verschillende ERC20-tokens die je wellicht nog niet op crypto exchanges zoals Bitvavo of Binance tegen zult komen.

VeChain – 200% in minder dan een maand

Een andere interessante manier om naar verschillende crypto te kijken is om zelf wat onderzoek te doen naar verschillende crypto. Zo heb je bijvoorbeeld VeChain. Deze crypto is al een wat langere tijd in ons midden, maar laat de laatste maand een behoorlijke aantrekkelijke stijging zien.

VeChain wist de afgelopen 30 dagen maar liefst meer dan 200% te stijgen. Een stijging die niet veel andere crypto uit de top 10 VeChain na konden doen. VeChain, in het verleden bekend geworden dankzij hun innovatieve samenwerkingsverbanden met onder meer PWC en automerk Renault, is erg populair in Azië. Dit draagt ongetwijfeld bij aan het recente en minder recente succes van VeChain.

‘Shitcoin’ of ‘Hitcoin’?

De kunst van het vinden van de juiste crypto om in te investeren is soms een kwestie van geluk en vaak een kwestie van veelvuldig en langdurig onderzoek naar de onderliggende feiten van een crypto project. De inhoud van een whitepaper, het team wat zich bezighoudt met het project. De marketingactiviteiten, de initial coin offering (ICO). Het zijn stuk voor stuk indicatoren of een project gedoopt zal worden tot Hitcoin of tot Shitcoin.

In de volksmond wordt dit proces ook wel DYOR genoemd, oftewel ‘Do Your Own Research’. Hiermee doelt men erop dat je zelf het nodige onderzoek moet doen alvorens je vol overtuiging een deel van je vermogen inbrengt in de specifieke crypto.

Er zijn veel hypes te vinden. De ene hype slaat uiteraard beter aan dan de andere. Ben je op zoek naar een top 10 crypto om voor korte of langere tijd in te investeren? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste investeringskansen voor 2021 eens door!

Onthou wel dat ook voor dat artikel geldt dat het altijd verstandig is om je eigen research te doen en er zo voor te zorgen dat je verstand hebt van het crypto project waarin je wilt investeren. Of je nu gaat voor VeChain, voor een ERC20-token die je via Uniswap of Sushiswap kunt inwisselen of dat je voor een totaal andere oplossing gaat. De crypto die je aanschaft is jouw keuze en verantwoordelijkheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie