Vader en zoon Hans en Jeffry van Gent: ,,Onze familie heeft een grote liefde voor het bakken.
Vader en zoon Hans en Jeffry van Gent: ,,Onze familie heeft een grote liefde voor het bakken." Rinus van Denderen

85 jaar liefde voor brood en banket

8 maart 2023 om 15:48 Overig

AMERSFOORT Van Gent Patisserie bestaat dit jaar alweer 85 jaar. Het is een echt familiebedrijf dat momenteel wordt gerund door Hans en Jeffry van Gent.

Al 85 jaar kun je hier terecht voor lekkernijen zoals bonbons, gebakjes en taarten voor bruiloften en verjaardagen. Populair is ook het ‘Koppelpoortkoekje’ met de afbeelding van de middeleeuwse Koppelpoort erop. Het brood wordt hier met de hand gemaakt volgens eigen recept waardoor het wat anders smaakt dan brood van andere bakkers. 

SOESTERKWARTIER Hans van Gent: ,,Onze familie heeft een grote liefde voor het bakken. Wij maken klanten graag blij met goede producten. Mijn opa begon een broodbakkerij in 1902 aan de Soesterweg in Amersfoort. Mijn vader Tom werkte eerst mee in deze bakkerij maar wilde graag een banketbakkerij beginnen. Dat deed hij precies 85 jaar geleden  op onze huidige locatie in het Soesterkwartier. Mijn zoon Jeffry is nu de vierde generatie in onze familie die zich bezighoudt met bakken”. 

CREATIVITEIT Van Gent vervolgt: ,,Ik wilde eerst eigenlijk automonteur worden. Het maken van marsepein vond ik echter ook heel leuk om te doen omdat daarbij veel creativiteit komt kijken. Ik besloot daarom de banketbakkersopleiding te gaan volgen. Na mijn opleiding ben ik eerst voor andere bakkerijen gaan werken en daarna in het bedrijf van mijn vader. In 1974 kwam mijn vader onverwachts op 65 jarige leeftijd om het leven en nam ik het bedrijf over, ik was toen nog maar 23 jaar. Jeffry wist al vanaf jongs af aan dat hij banketbakker wilde worden. Hij werkt al sinds zijn negentiende in dit bedrijf, inmiddels al weer dertig jaar.”

Wij maken klanten graag blij met goede producten

TECHNISCHE VOORUITGANG Eén van de grootste veranderingen in het 85-jarig bestaan is volgens Van Gent de technische vooruitgang. Door de grote vriescapaciteit is het nu mogelijk om producten te maken als er vraag naar is, waardoor ze heel flexibel kunnen zijn. Ook bijvoorbeeld koekjesmachines maken het werk een stuk eenvoudiger.

EXTRA CAPACITEIT De uitbreiding van de zaak, ongeveer dertig jaar geleden, is volgens Van Gent één van de hoogtepunten die hij heeft meegemaakt. Er is toen een bedrijfsruimte op de grond van een ander pand bijgebouwd waardoor er veel extra capaciteit is ontstaan.

De 73-jarige Van Gent ziet de toekomst positief en denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Wel is hij wat minder gaan werken zegt hij lachend. Hij heeft zijn 80-urige werkweek ingeruild voor een 42-urige werkweek. 

Een jaar geleden werd het bedrijf uitgebreid met een vestiging in Schothorst en als de mogelijkheid zich voordoet willen ze nog groter worden, wellicht op weer een andere locatie.

SPECIALE ACTIE In mei rondom de datum van de oprichting van het bedrijf zullen alle klanten gebruik kunnen maken van een leuke jubileumactie. Ze krijgen dan de mogelijkheid om voor een leuke prijs een tas met verschillende lekkernijen aan te schaffen en maken bovendien ook nog kans op een gratis tas.

Dit artikel wordt u aangeboden door Van Gent Patisserie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie