Sylvia Slangen en Myra van Laer bestuursleden van Kunstroute Hoogland
Sylvia Slangen en Myra van Laer bestuursleden van Kunstroute Hoogland Gerard Hilhorst

Kunst in huiskamers en tuinen tijdens kunstroute Hoogland op 18 en 19 juni

13 juni 2022 om 14:28 Overig

HOOGLAND Na twee jaar corona is het weer mogelijk om op 18 en 19 juni langs kunst te fietsen of te wandelen tijdens de kunstroute Hoogland. De kunst is te bewonderen in ateliers, huiskamers of tuinen van de kunstenaars zelf. 

In totaal doen 19 kunstenaars mee aan de route, van 11.00 tot 17.00 uur presenteren zij hun werken. De diversiteit van het te presenteren werk is groot, van textiel tot fotografie en van keramiek tot schilderijen. De route van 2022 is mede mogelijk gemaakt door het Buurtbudget van het Hooglands Dorpsteam. 

Er is een gids samengesteld met de gegevens van alle kunstenaars, deze is op verschillende plekken en in de open te stellen ateliers te verkrijgen. Door middel van een overzichtelijke plattegrond kunnen bezoekers hun weg vinden langs de kunstenaars door Hoogland heen.

LEREN EN INSPIREREN Myra van Laer en Sylvia Slangen en Sylvia maken allebei deel uit van het bestuur van de Kunstroute Hoogland. Daarnaast stellen beide vrouwen hun eigen kunst ook ten tonele op de kunstroute. Kunst inspireert, maar roept ook vragen op volgens Silvia: ,,Wat zie je en wat wekt het kunstwerk bij jou op? Wie bepaalt of iets wel of niet mooi is? Er is in de kunst altijd wel iets wat je erbij kan voelen en erin kan terugvinden. Dit alles maakt het interessant voor inwoners van Hoogland en omstreken.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie