Afbeelding

De Kunstroute Hoogland is dit jaar heel divers

8 juni 2022 om 20:07 Overig Deel je nieuws

In het weekend van 18 en 19 juni kun je je onderdompelen in de Kunstroute Hoogland. Dit jaar doen er 19 deelnemers mee aan deze kunstroute 2022. Deze zijn in een ‘achtbaan’-wandel/fietsroute door heel Hoogland, weer thuis te bezoeken. Aan de vooravond van deze happening spraken we Myra van Laer. Zij is een van de deelnemers en woont aan de ‘poort’ van Hoogland, de Hamseweg.


“Later als ik groot ben wil een eigen atelier hebben” Twee jaar geleden kwam het moment dat zij in haar huis ruimte kreeg voor een eigen atelier, waar haar passie voor kunst begon. Zelf zegt zij daarover: “ik ben eigenlijk nog heel groen en kom net kijken in de kunstwereld.” Dit was ook het moment dat zij zich in 2021 voor het eerst aangemeld heeft voor de Kunstroute Hoogland, Dit is voor haar in een gesprek begonnen bij kunstenares Ruth Jütte.


‘Scheuren’ op en naar je vakantieadres Wanneer Myra op vakantie gaat neemt zij een grote stapel tijdschriften mee die zij op Marktplaats heeft gekocht. Deze gebruikt ze voor haar kunst en samen met haar creatieve kinderen gaat zij deze dan verknippen, verscheuren, enz. Myra en haar kinderen vinden dit heerlijk om te doen. Dit is voor haar het voorbereidingsmoment om te komen tot een kunstwerk. Zij maakt collagekunst o.a. geïnspireerd door kunstenaar Marcel van Luit. Hij maakt prachtige collages en gebruikt vaak thema’s als dieren en mensen waarin ook bewegende beelden te zien zijn. Je ziet dan bijvoorbeeld een fladderende vlinder of een knipperend oog.  Dit vindt Myra enorm gaaf.

Kunstenaar thuis bezoek is erg leuk  “Ik vind het erg leuk dat we dit jaar alle kunstenaars weer thuis kunnen gaan bezoeken.” Is haar reactie als we over dit event spreken. Naast deze deelnemers is het ook mooi dat er een aantal gastexposanten, die niet in Hoogland wonen of werken, hieraan meedoen. Zij hebben een plekje bij een van de deelnemers of op een andere locatie in Hoogland gekregen. Maar wat volgens Myra  bijzonder is, dat het heel divers is. Je moet dan denken aan kunst met textiel, sieraden, beelden, keramiek, schilderijen, fotografie.

Kunstroute Hoogland Wat zij ook mooi vindt is dat deze route mede mogelijk gemaakt wordt door het Buurtbudget van het Hooglands Dorpsteam. Het is daarom de moeite waard om op zaterdag 18 of zondagmiddag 19 juni deze route te volgen met de fiets of gewoon wandelend. Een prachtig infoboekje van de Kunstroute en een duidelijke kaart zijn op diverse locaties in Hoogland verkrijgbaar. Dus ook als je niet in Hoogland woont is een bezoek aan deze kunstroute zeer de moeite waard. Lees voor het laatste actuele nieuws of route op de site van deze organisatie: https://www.kunstroutehoogland.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie