Een 'artist impression' van een autoluwe Stadsring.
Een 'artist impression' van een autoluwe Stadsring. Van Ring naar Park
Audio

Stadsbouwmeester Micha de Haas: ‘Groene stadsring voor een walkable city, de tijd is er rijp voor’

26 november 2021 om 12:07 Opinie

AMERSFOORT De pas herbenoemde stadsbouwmeester van Amersfoort, Micha de Haas, is enthousiast over de plannen om de Stadsring te vergroenen en autoluw te maken. Hij sprak er zaterdag over in een interview op Golfbreker Radio. ,,De tijd is er rijp voor. De auto is al lang niet meer allesbepalend in de stad. Meer bomen zijn uiteraard goed voor de luchtkwaliteit”, vindt hij. De Haas herinnert eraan dat de Stadsring ooit een lommerrijk gebied was. Zo gaan we dus weer terug naar hoe het was bedoeld.

En al die auto’s die er nu rijden? Die automobilisten vinden vanzelf wel een andere route, verwacht Micha de Haas. ,,Daar hebben we geen westelijke ontsluiting voor nodig. Op die nieuwe weg aan de rand van de stad hoeven we dus niet op te wachten.”

Met een groene Stadsring gaat Amersfoort op weg naar, wat de Engelsen noemen, een ‘walkable city’, een stad waar wandelaars en fietsers de dienst uitmaken.
De Haas is zojuist voor twee jaar herbenoemd als stadsbouwmeester. Hij werkt aan een advies aan de gemeenteraad over de toekomstige aanblik van Amersfoort. De vergroening van de Stadsring speelt daarin een in het oog springende rol.

Hier is het hele interview:
https://www.mixcloud.com/golfbreker/stadsbouwmeester-20-november-2021/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie