Afbeelding
Sportvisserij Nederland

Leerlingen van Plevier in Amersfoort krijgen visles

11 april 2023 om 08:26 Onderwijs

NIJKERK ‘VISmeester’ Theo van hengelsportvereniging HSV Amersfoort brengt op 14 april een bezoek bij Plevier in Amersfoort voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen van groep 8 een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf het sportvissen kunnen ervaren. 

Tijdens de visles krijgen de leerlingen een inkijkje in ‘het huis van de vis’. ,,Deze wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend”, aldus Sportvisserij Nederland. ,,Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.” 

VISEXCURSIE

Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Ervaren sportvissers van de vereniging staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. 


Na de theorieles gaan de leerlingen naar buiten voor de praktijk van het sportvissen. Foto: Sportvisserij Nederland.

15.000 SCHOOLKINDEREN

Sportvisserij Nederland biedt deze service gratis aan bij scholen, samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen. ,,In het afgelopen jaar zijn maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt. Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling”, aldus de organisatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie