Woningen in de wijk Jericho.
Woningen in de wijk Jericho. Fred Oosterhuis

Alliantie wil woningen Jericho vervangen voor nieuwbouw

9 september 2021 om 07:19 Nieuwbouw

AMERSFOORT Woningcorporatie De Alliantie wil op termijn nieuwbouw realiseren in de buurt Jericho in Amersfoort. De bestaande huizen zijn begin jaren vijftig gebouwd. ,,De woningen kampen met tal van problemen waaronder tocht en vocht. In een twee informatiebijeenkomsten heeft de Alliantie woensdagavond 8 september, haar bewoners geïnformeerd in afstemming met de huurdersbelangenvereniging, de Bewonerscommissie en de Woonbond.

De afgelopen anderhalf jaar heeft de Alliantie onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de woningen in de buurt Jericho te verbeteren en te verduurzamen. Uit het woonwensenonderzoek kwam volgens de corporatie naar voren dat de bewoners graag willen dat hun woning wordt opgeknapt. De mogelijkheden hiertoe heeft de Alliantie onderzocht, evenals  de mogelijkheden tot het verbeteren en verduurzamen van de woningen. Daarbij is ook in beeld gebracht welke maatregelen nodig zijn om de woningen toekomstbestendig te maken. ,,In de woningen zijn veel problemen waaronder tocht en vocht. Het woonwensenonderzoek wees ook uit dat de woningen erg gehorig zijn en de indeling van de woning niet meer past bij deze tijd. Met het verbeteren en verduurzamen van de woningen lost de Alliantie niet alle problemen op, die de bewoners ervaren.”

De Alliantie stelt dat welke investering zij ook doet in deze woningen, het niet de toekomstbestendige kwaliteit oplevert waar zij voor staat, comfortabel en duurzaam. Daarom kiest zij nu om de bestaande huizen te vervangen voor nieuwbouw.

Directeur Jos van de Burgt: ,,Wij hebben als corporatie te maken met maatschappelijk geld, dat we maar één keer kunnen investeren. Wij hebben de verantwoordelijkheid om hier zorgvuldig mee om te gaan. Daarnaast is de vraag naar betaalbare woningen ongekend groot. Daarom, na een zorgvuldige afweging, kiezen wij ervoor om de woningen niet te verbeteren en te verduurzamen, maar een toekomstplan uit te werken waarin de woningen op termijn worden vervangen voor nieuwe, betaalbare huurwoningen.”

,,Het realiseren van dit plan ligt wat verder weg in de tijd. We doen er alles aan om onze huurders zo persoonlijk en goed mogelijk te begeleiden én zo perspectief te bieden op een passende woning”, zegt Joan. ,,Het nieuwe plan moeten we nog helemaal maken. Vanzelfsprekend, als we informatie hierover hebben, delen we dit met de geïnteresseerden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie