Afbeelding
Nextdoor

Marieke uit Amersfoort is de Gouden Buur van Utrecht

23 september 2022 om 12:01 Mensen

AMERSFOORT Beter een gouden buur, dan een verre vriend. Dat dachten ook de 1.097 mensen in Nederland die dit jaar hun buur hebben genomineerd voor de Gouden Buur Award 2022. Een initiatief van Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt. Uit alle genomineerden zijn dit jaar twaalf winnaars gekozen die hun Gouden Buur Award rondom burendag ontvangen.

Het is de zesde keer dat Nextdoor de Gouden Buur Awards in Nederland organiseert. Met de uitreiking wil het buurtnetwerk buren inspireren en bijdragen aan het bouwen van sterke buurten. Dit jaar werd uit de 1.097 genomineerden in elke provincie een winnaar gekozen. Maar ook degene die niet hebben gewonnen blijven niet zonder prijs. Buren kunnen elkaar alsnog in het zonnetje zetten via de digitale Gouden Buur Award die zij per mail hebben ontvangen. Op zaterdag 24 september, op Burendag, krijgen zij hun Gouden Buur Award overhandigd van diegenen die hen hebben genomineerd.

Margreet uit Amersfoort heeft buurvrouw Marieke genomineerd. ,,Marieke heeft het initiatief genomen om in een oud schoolgebouw in een verouderende wijk een buurt ontmoetings- en activiteiten plaats te creëren. Ook het schoolplein is omgetoverd tot een klimaatadaptieve buurttuin. Door het hergebruik van meubels en middelen, en door een grote groep enthousiaste vrijwilligers die betrokken en actief zijn meegenomen, is er een supermooie huiskamer met keuken gerealiseerd. Het begint echt hét verbindend centrum in de buurt te worden voor jong en oud met aandacht voor iedereen. Marieke is en blijft de drijvende kracht achter dit alles en heeft met minimale middelen en veel indruk en energie voor heel veel buren iets moois gemaakt,” zegt Margreet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie