Afbeelding
Leger des Heils

Leger des Heils collecteert in Amersfoort voor buurtwerk

20 november 2023 om 11:41 Maatschappelijk

AMERSFOORT Duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils gaan in de week van 26 november tot en met 2 december in het hele land langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen. Ook in Amersfoort komen de collectanten van het Leger langs. 

De opbrengst is bestemd voor het buurwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderddertig buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Volgens het Leger des Heils is het doel om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak een vangnet. In de buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar bovendien leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. 

Naast de deur-tot-deur-collecte heeft het Leger des Heils tegenwoordig ook een mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie