Ilse is schildercoach bij het Leger des Heils, maar om dat te blijven doen is geld nodig: ‘Dit mag niet stoppen’

20 mei, 14:00 Mensen
Adrienne Kaak
Ilse Brundel is creatief coach: ,,Ik was vroeger totaal niet bezig met schilderen"
Ilse Brundel is creatief coach: ,,Ik was vroeger totaal niet bezig met schilderen"

AMERSFOORT Kleien, verven, krijtjes. Het maakt niet uit hoe, creatief coach Ilse Brundel helpt in het dagelijks leven kinderen met het geven van woorden aan wat er in hen omgaat. Sinds anderhalf geeft ze als vrijwilliger bij het Leger des Heils schilderworkshops in combinatie met coaching. Helaas kan ze dat niet voor niets blijven doen. Daarom is ze een crowdfunding gestart. Brundel: ,,De mensen daar hebben niet de financiële middelen om naar een coach of psychiater te gaan. Dit mag echt niet stoppen.”

Brundel was vroeger totaal niet bezig met het schilderen, legt ze uit. ,,Ik ben bijna achttien jaar lab medewerker geweest in een geur- en smaakstoffen bedrijf. In 2017 overleed een vriendin van mij, veel te vroeg. Door deze gebeurtenis ging ik nadenken: is dit wat ik wil blijven doen met mijn leven? Nee, was mijn antwoord.” Ze kwam terecht bij een persoonlijke groeicursus. Daar ging ze mediteren en wilde ze voor zich zien hoe ze er over vijf jaar bijloopt. ,,Tijdens het mediteren zag ik mezelf alleen maar schilderen. Heel gek, want ik had nog nooit een kwast aangeraakt. Het gaf me het inzicht dat ik er wat mee moest doen.” Zo begon Brundel in december 2017 te schilderen. ,,Het beviel me wel, ik werd er heel rustig van.” 

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.