De Stad Amersfoort medewerkers Jolanda Woltjer en Michel Rodenburg halen bij Newasco geld op voor Serious Request.
De Stad Amersfoort medewerkers Jolanda Woltjer en Michel Rodenburg halen bij Newasco geld op voor Serious Request. BDU Media
Video

De Stad Amersfoort op pad voor Glazen Huis: de was doen bij Newasco

20 december 2021 om 13:28 Maatschappelijk

AMERSFOORT De redacteuren Jolanda Woltjer en Bart Belterman verhuurden zich samen met media-adviseur Michel Rodenburg vrijdag 17 december aan Newasco. De Nederlandse Wasserij Combinatie aan de Nijverheidsweg-Noord stelde namelijk een mooi bedrag beschikbaar aan Serious Request en daarvoor kwamen de drie medewerkers van BDU Media en De Stad Amersfoort een ochtend meehelpen en -kijken. 

Al snel werd duidelijk dat - om het hele proces te begrijpen waar Newasco zich dagelijks mee bezig houdt - het best de routing kan worden gevolgd dat ieder kledingstuk aflegt in het enorme familiebedrijf. De verhuizing naar industrieterrein De Isselt in 1985 leverde Newasco De Hoop namelijk een ultramoderne wasserij met een goed doordachte lay-out op. Gelukkig bleek één van de speciale De Stad Amersfoort/Serious Request-truien niet helemaal okselfris en kon deze als voorbeeld dienen. Er was zelfs gezorgd voor een vervangende badjas voor tijdens het wachten.

(Artikel gaat verder onder de video).

De tikgeiten van deze krant waren zichtbaar onder de indruk van de schaal waarop kleding uit de zorg, horeca én particuliere opdrachten in korte tijd en in grote aantallen verwerkt werden. En van het aantal radertjes dat in deze grote georganiseerde chaos blijkbaar allemaal naadloos samenwerkten. Maar ook van het sorteren, AVG-proof labelen, wassen, drogen, strijken en vouwen op allemaal verschillende afdelingen en de logistiek die daarbij komt kijken.

Samen met nog twee vestigingen (in Rijen en Heemstede) behoort Newasco inmiddels tot de top-5 grootste wasserijen in het land. De genereuze gift aan Serious Request staat niet op zichzelf, want Newasco toonde zich al vaker een maatschappelijk betrokken onderneming. Directeur Marc Nieuwland is bijvoorbeeld één van de betrokkenen die Impact Ondernemen in Amersfoort mogelijk wil maken; het samenbrengen van ondernemers die met hun werk een positieve maatschappelijke of ecologische bijdrage willen leveren aan de lokale omgeving.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De Stad Amersfoort medewerkers Jolanda Woltjer en Michel Rodenburg halen bij Newasco geld op voor Serious Request. - Foto: BDU Media

Naast dat de klussen geld opleveren, kan iedereen ook zelf een bijdrage doneren. Draag ook een steentje bij en laat een (kleine) donatie achter op deze pagina. Het totaal opgehaalde bedrag wordt later bekendgemaakt en overhandigd aan Serious Request.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie