Afbeelding
BDU Media
Video

Derde De Stad Amersfoort-ploeg vergezelt kerstman op ronde door binnenstad

22 december 2021 om 11:25 Activiteiten

AMERSFOORT Zaterdag 18 december was het de beurt aan een derde BDU-team om een ‘Serious Request’-belofte in te lossen. Medewerkers van BDU Media, uitgever van onder meer De Stad Amersfoort, halen geld op door mee te werken bij lokale bedrijven oor Serious Request. En zo verzamelden Peter Tijssen (met videocamera), media-adviseur Gemma Otten en verslaggever Daan Bleuel zich bij Van Mossel Kia Amersfoort dat een mooi bedrag voor het goede doel beschikbaar stelde.

Daan Bleuel

Het BDU-drietal, gehuld in speciaal voor de gelegenheid vervaardigde ‘Serious Request’-sweaters, had bij de showroom aan de Maanlander een rendez-vous met de kerstman die in zijn arrenslee, bij gebrek aan sneeuw voortgetrokken door een Kia, de binnenstad van Amersfoort met een bezoek wilde vereren.

Dat de kerstman kennelijk een streng dieet volgde voordat hij van de poolcirkel naar onze breedtegraad afdaalde, viel menig bezoeker van de binnenstad op. De kenmerkende goed doorvoede buik kromp daardoor zodanig dat de brede riem om de jas van ‘Santa’ een paar keer vervaarlijk afzakte.

Naast dat de klussen geld opleveren, kan iedereen ook zelf een bijdrage doneren. Draag ook een steentje bij en laat een (kleine) donatie achter op deze pagina. Het totaal opgehaalde bedrag wordt later bekendgemaakt en overhandigd aan Serious Request.

De kerstman kreeg op zijn voettocht door de binnenstad -de route voerde van de Kamperbinnenpoort naar de Varkensmarkt- gezelschap van Natasja Eversen en Sven Monshouwer die ervoor zorgden dat de kerstman naar Amersfoort kwam. Het gezelschap deelde folders uit aan het winkelende publiek om aandacht voor ‘Serious Request’ en het daaraan gekoppelde goede doel te vragen.

Op het Eemplein kreeg de Kerstman vervolgens nóg een cheque van 500,= euro overhandigd van de winkeliersvereniging ter plekke. Jan Bouwman van bioscoop Pathé overhandigde de cheque symbolisch.

Vestigingsmanager Jeroen Thiel van Van Mossel Kia Amersfoort toonde zich tevreden over de actie. ,,We wilden de BDU-ploeg in ruil voor onze bijdrage aan Serious Request eerst auto’s laten wassen of de vloer in de showroom laten dweilen. Maar toen meldde Natasja zich met haar plan voor een tour met de kerstman. Dat was natuurlijk veel leuker.’’

Bekijk hieronder de video:

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie