Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Sinterklaascomite: ‘We merken ook dat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden’

30 juni 2020 om 14:52 Maatschappelijk

AMERSFOORT Sinds het besluit om roetveegpieten in te zetten bij de centrale intocht in Amersfoort, wordt er veel over gesproken. Er zijn mensen die er blij mee zijn en mensen die zich niet kunnen vinden in de keuze. Sommigen hebben aangegeven hun vrijwilligerstaken neer te leggen, maar het sinterklaascomité ontving juist ook nieuwe aanmeldingen. 

door Jeroen van der Veer

Na jaren van twijfel werd maandagochtend de knoop doorgehakt. Van de donkere piet werd in Amersfoort afscheid genomen en vanaf heden zullen bij de centrale intocht van Sinterklaas roetveegpieten te zien zijn. 

De beslissing werd na veel gesprekken gemaakt en bij het sinterklaascomité is men blij dat er eindelijk duidelijkheid is. Ook hun vrijwilligers vroeger hierom, merkte Natasja Eversen. ,,Natuurlijk wordt daar over gesproken. Het is een landelijk onderwerp. Wij hebben altijd gezegd de landelijke trend te blijven volgen. Toen de NTR besloot roetveegpieten te gebruiken, was dat voor ons een signaal om dit ook te gaan doen.”

Dit besluit heeft ervoor gezorgd dat enkele vrijwilligers zich niet meer beschikbaar stellen, maar het merendeel blijft betrokken bij het sinterklaascomité om er met z’n allen een groot kinderfeest van te maken. ,,We merken gelukkig ook dat veel Amersfoorters zich, na dit besluit, willen inzetten en zich aanmelden. Dat is een mooie constatering. Het ‘Wij, Amersfoort’-gevoel moeten we vasthouden en uiteindelijk sterker uit deze maatschappelijke discussie komen. Uiteindelijk doen we het voor de kinderen; zij moeten een schitterend feest krijgen. Net als voorgaande jaren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie