Even een luchtje scheppen buiten
Even een luchtje scheppen buiten Organisatie

Hockeyclubs verbinden jeugd met De Karseboom

28 november 2023 om 10:07 Lokaal Deel je nieuws

Vijf hockeyclubs uit Amersfoort en omstreken & Jongeren café Karseboom slaan handen in een en organiseren met groot succes weer “echte” Hockey feesten! 

AMHC, HC Eemvallei & HCE Soest, Leusden en Hoevelaken organiseerden 18 en 25 november jl, samen met Thomas Kuip van De Karseboom met groot succes hockey feesten voor jeugd onder de 16 en onder 18 jaar.  Door samen te werken met vrijwilligers, krachten en kennis te bundelen hebben we bewezen dat ook met NIX de jeugd kan genieten van een ouderwets Hockeyfeesten. aldus de organisatie.

In de zomer van 2023 schreef AMHC de vier omliggende hockeyclubs (Leusden, Soest, Hoevelaken en HC Eemvallei) aan met de vraag mee te denken en samen te werken om hockey feesten voor jeugd te organiseren in De Karseboom. AMHC organiseerde de afgelopen jaren samen met hun jeugdbestuur diverse A&B feesten in de Karseboom maar wilde het nu grootser aanpakken (en de leeftijdsgroepen A onder 18 jaar en B onder 16 jaar uit elkaar halen) zodat er meer jeugd plezier kan beleven aan deze feesten en op een veilige manier kennis kan maken met het uitgaansleven. “De Karseboom is groot genoeg en gezellig met zeker 500 kinderen” (aldus Thomas Kuip). Dit lukt niet met één club maar wel met vijf!

AMHC en HC Eemvallei organiseerden eerder een gezamenlijk event. “Onze jeugd kent elkaar van school en oefent een sport uit bij verschillende clubs, ze willen naast het veld ook graag lol en plezier met elkaar hebben. Dus een gezamenlijk hockeyfeest organiseren met meerdere clubs is een logische stap”. Aldus Karlijn Verwers (AMHC) en Cieleke van Houten (HC Eemvallei).

Een groep jeugd van dezelfde leeftijd met de gemene deler hockey bij elkaar brengen voor een feestje is niets nieuws. Alle benaderde vrijwillige ouders van de vijf clubs die mee doen met dit initiatief, hebben mooie herinneringen aan hun hockeyfeesten én “De Kars” van vroeger waar je elkaar tegen komt maar waar winnen of de beste zijn geen rol speelt maar flirten des te meer. Het zijn zoete herinneringen die we ons kroost ook graag gunnen, maar wel op een veilige ongedwongen manier. Vroeger waren de feestjes bij de hockey clubs zelf. Tegenwoordig is dat moeilijk te realiseren met de vergunningen, verantwoordelijkheden en regels waaraan een club moet voldoen. En veel kinderen willen niet “bekeken” en gecontroleerd worden door de ouders van hun vrienden. Vaak zijn dit de enige vrijwilligers die je als club kunt vinden om een feest te realiseren. 

Daarnaast speelt NIX een grote en belangrijke rol en een zeer belangrijk gegeven en verantwoordelijkheid waar de Karseboom de clubs een antwoord op geeft en oplossing op biedt.

De ervaring van Thomas Kruip (eigenaar van de Karseboom) heeft met deze leeftijd jeugd, is van cruciaal belang om een feest voor deze doelgroep te doen slagen.

De opkomst op beide feesten was groot! En de reacties van bezoekers én ouders was zeer positief en enthousiast! Dit smaakt naar meer, dus plannen voor een volgende editie zijn gemaakt.

Weer een lange rij voor De Kars
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie