Alle kampioensteams van HC Eemvallei werden gehuldigd op de slotdag afgelopen seizoen.
Alle kampioensteams van HC Eemvallei werden gehuldigd op de slotdag afgelopen seizoen. Eigen foto
Sporten in Amersfoort jubileum

HC Eemvallei viert 50-jarig

18 september 2023 om 18:19 Zakelijk

AMERSFOORT Hockeyclub Eemvallei bestaat op 21 februari 50 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een reeks aan activiteiten. Aan het eind van dit kalenderjaar is de start met een plaatjesalbum voor de leden. ,,Als we eind 2024 op onze nieuwe locatie zitten, is dat het mooiste moment om feest te vieren.”

door Marco Jansen

Alle leden zijn in drie weekenden op de foto gezet. Dit zijn de spelende leden - senioren en jeugd - en de leden van de commissies die dit jaar een rol vervullen. ,,Eind vorig seizoen hadden we 1.150 leden. Alle leden krijgen een album en de plaatjes kunnen ze sparen door boodschappen te doen bij Jumbo Vathorst. De actie loopt in november en december”, vertelt Hidde ten Hoor (53) uit Amersfoort Vathorst, sinds drie jaar voorzitter.

De hockeyclub is in 1974 opgericht in Bunschoten en verhuisde in 2007 naar Amersfoort Vathorst. Sindsdien groeide het ledenaantal enorm. ,,We zijn begonnen aan de Caraïben. Op deze locatie hadden we twee velden, maar dat was veel te weinig, want in die periode groeide de club van 100 naar 700 leden.” 

De gemeente realiseerde in 2013 verderop een tijdelijke locatie op Olympus; sindsdien speelt HC Eemvallei op twee locaties en groeide door naar bijna 1.200 leden. Nu komt er opnieuw een verhuizing aan. ,,We gaan naar de nieuwe wijk Bovenduist in Vathorst en krijgen daar één grote locatie. Deze komt tegenover het scholencluster en naast het nieuw te realiseren Westelijk park. De plek is bekend, maar wanneer de bouw start is afhankelijk van bestemmingsplannen en bouwvergunningen. We hopen binnen enkele weken op duidelijkheid en verwachten binnen nu en twee jaar te verhuizen. Het mooist is natuurlijk als we eind 2024 op de nieuwe locatie ons 50-jarig jubileum kunnen vieren.” Er komen minimaal 3.000 woningen en Ten Hoor verwacht dat de hockeyclub nog verder kan groeien, al is dat niet het doel. ,,Wij willen vooral de ruimte bieden om onze leden zo goed mogelijk te faciliteren. We zijn tegen wachtlijsten en iedereen die zich aanmeldt, willen we zo snel mogelijk laten beginnen. Instromen in een bestaand hockeyteam kan het hele seizoen door.”

De voorzitter signaleert dat kinderen minder in teamverband sporten, terwijl bewegen juist belangrijk is voor de motorische ontwikkeling van het kind. “Het is onze missie om kinderen aan het sporten te houden, omdat ze door Ipad en mobieltjes minder bewegen en om fysieke kwalen op latere leeftijd te voorkomen. In teamsport leer je ook omgaan met winst en verlies en ontwikkel je sociale vaardigheden. Bij HC Eemvallei kun je sporten binnen een veilig klimaat. Hockey is een technische sport en daardoor uitdagend.”
Naast de hockeycompetitie die op het veld en in de zaal wordt gespeeld, heeft de vereniging vele activiteiten. Denk aan twee keer per jaar een pubquiz, een A & B feest, een kamp voor de D-jeugd, een Familie en Friends-toernooi en de slotdag waarop ook de kampioenen worden gehuldigd.

Meer informatie: www.hceemvallei.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door HC Eemvallei en maakt deel uit van onze commerciële sportspecial ‘Sporten in Amersfoort’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie