Afbeelding
Google Maps

Afrondende expositie “Een Creatieve Knuffel Voor Jou” te zien in Musiom

4 januari 2023 om 11:30 Kunst

AMERSFOORT Stichting SMAAK heeft in de coronacrisis het project “Een Creatieve Knuffel Voor Jou” opgestart. Honderden jongeren en ouderen, waaronder veel Amersfoorters, hebben elkaar bij dit project ontmoet en samen deelgenomen aan dit project. De verzamelde kunstwerken en bijbehorende verhalen worden van 10 tot en met 12 januari geëxposeerd in Musiom in Amersfoort.

Het doel van “Een Creatieve Knuffel Voor Jou” was om duo’s van jongeren en ouderen te maken die samen in gesprek gaan over wat zij tijdens de coronacrisis thuis doen, zien en meemaken. Deze ervaringen verwerkten de jongeren en ouderen samen in creatieve uitingen zoals beeldende kunst, creatief schrijven en meer.

Ondanks leeftijdsverschillen van meer dan vijftig jaar raakten de koppels snel met elkaar aan de praat. Dit leidde tot mooie gesprekken en unieke werken. Jongeren leerden veel van hun oudere gesprekspartner. Én andersom: de ouderen leerden veel van de jongeren. Sommigen hadden ook tijdens corona nieuwe activiteiten ontdekt. 

De expositie geeft een mooi beeld van de verbintenis die tijdens dit project tussen generaties is ontstaan. De expositie is van 10 tot en met 12 januari te bekijken tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie