jongere en gesprek met oudere voor het project
jongere en gesprek met oudere voor het project Biezonder

Wij zoeken 40 ouderen en 25 jongeren voor het project een creatieve knuffel voor jou.

19 mei 2020 om 15:02 Kunst Deel je nieuws

Stichting SMAAK organiseerde vier keer succesvol het pop-up museum in verpleeghuizen in Amersfoort en Amsterdam. Vanwege de coronacrisis geen pop-upmuseum dit jaar, maar een ander project genaamd  ‘Een creatieve knuffel voor jou’.  Jongeren leggen contact met geïsoleerde ouderen en maken samen een kunstwerk. Dit werk wordt gepresenteerd in een kunstblad en later dit  jaar in een expositie


Wij zijn bezig met de opstartfase en zoeken 40 ouderen boven de 70 jaar die thuis of in een verpleeghuis wonenDankzij de coronacrisis leven ouderen momenteel in een isolement en hebben geen fysiek contact met familie of hun omgeving.


Jongeren in de leeftijd vanaf 17 jaar, die net hun schooldiploma op zak hebben, vallen in deze tijd tussen wal en schip. Zij missen de examenfeesten, het met elkaar uitbundig feestvieren en het op reis gaan. De jongeren leven net als de ouderen nu ook in een isolement. Wij zoeken 25 jongeren om aan dit project mee te werken om ouderen een fijn, persoonlijk contact te bezorgen.

 

Iedere jongere zal met een ouderen een duo vormen. In het gesprek tussen de jongere en de oudere, dat bij voorkeur enige diepgang heeft, gaan deze duo's samen in verbinding een kunstuiting creëren, zoals een gedicht, tekening, verhaal, foto of iets wat samen gemaakt wordt. Het contact tussen de jongere en oudere verloopt via (video)bellen of op anderhalve meter afstand. 

Van deze 25 jongeren zullen 5 jongeren verslag doen van deze bijzondere ontmoetingen, de verschillende verhalen worden opgenomen in een kunstblad dat in de nazomer verschijnt. Dit magazine zal worden verspreid onder ouderen die aan het project hebben meegewerkt en in alle verpleeghuizen in Amersfoort. Ouderen zullen hun eigen situatie ongetwijfeld herkennen. Ook zin hieraan mee te doen? Jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden voor 31 mei a.s. via info@desmaak-makers.nl of ga naar https://stichtingsmaak.nl/creatieve-knuffel-jou/.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie