Etalage inkijk expositie cretaiev knuffel
Etalage inkijk expositie cretaiev knuffel Andries Potter

Een Creatieve Knuffel Voor Jou’ sluit af met een "Inkijk"-expositie

1 maart 2021 om 10:07 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Project ‘Een Creatieve Knuffel Voor Jou’ sluit af met een pop-up expositie aan de Zuidsingel 61 in Amersfoort en een Kunstkrant die in alle verzorgingstehuizen van Amersfoort wordt verspreid.

Stichting SMAAK heeft in coronatijd een project opgezet waarbij generaties elkaar ontmoeten. Samenwerking en ontmoeting leiden tot het verminderen van eenzaamheid. In het project ‘Een creatieve knuffel voor jou’ ontmoeten ouderen (70+) en jongeren/volwassenen elkaar in duo’s. Ze maken kennis en bespreken hoe corona is als je bijvoorbeeld 17 bent en hoe het is als je 92 bent. Ja: het grootste leeftijdsverschil was 75 jaar! Daarna heeft elk duo samen een kunstwerk gemaakt. Sommige duo’s hebben hun kunstwerk nog in de zomer samen kunnen creëren. Andere duo’s hebben hun kunstwerk door corona op afstand van elkaar gemaakt. De duo’s hebben veel van elkaar geleerd, heel veel pret gehad en samen bijzondere kunstwerken gemaakt. In totaal zijn 20 zeer verschillende kunstwerken gerealiseerd.

Deze kunstwerken zijn nu te zien in de Zuidsingel 61. Deze expositie duurt tot en met zondag 7 maart. Op 7 maart wordt de Kunstkrant ook verspreid.

Helaas kunnen we u door corona niet binnen uitnodigen. We nodigen wel iedereen uit om onze expositie te komen bewonderen. En we zien graag uw reacties op onze website www.creatieveknuffelvoorjou.nl of facebook pagina https://www.facebook.com/stichtingSMAAK

Dit is een project van Stichting SMAAK. Stichting SMAAK organiseerde vier keer eerder succesvol het pop-up museum in verpleeghuizen in Amersfoort en in Amsterdam. Vanwege de coronacrisis geen pop-up museum in 2020 en 2021, maar ‘Een Creatieve Knuffel voor Jou’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie