Het werk is nog in uitvoering, maar de kleuren zijn inmiddels duidelijk zichtbaar.
Het werk is nog in uitvoering, maar de kleuren zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. Amersfoort in C

Band met Mondriaan inmiddels goed zichtbaar op Otto Scheltusflat

7 juni 2022 om 12:51 Kunst

AMERSFOORT Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in het historische centrum van Amersfoort is geboren. Om dit te vieren is in samenwerking met de Gamma een enorme muurschildering gemaakt met het duidelijke abstracte patroon van Mondriaan en de lievelingskleuren van diverse Amersfoorters. 

De Alliantie heeft het gebouw ter beschikking gesteld en de bewoners mochten natuurlijk ook hun eigen favoriete kleur doorgeven waar kunstenaar Daniël van de Haterd van collectief 13HOOG mee aan de slag is gegaan.

Op maandag 30 mei zijn alle voorbereidingen gestart en vanaf maandag 6 juni is het resultaat te bewonderen op de Otto Scheltusflat (de Asch van Wijck-zijde). Op donderdag 16 juni zal het kunstwerk feestelijk worden geopend door wethouder cultuur, Fatma Koser Kaya en Laurens Miedema namens de Gamma.

MEER KUNSTWERKEN IN STAD Het Mondriaanhuis hoopt gedurende dit jaar nog meer prachtige muurschilderingen te mogen onthullen. Een aantal muren zijn reeds beschikbaar gesteld. Wie het leuk vinden om een bijdrage te leveren in de vorm van materialen of een financiële investering, kan contact opnemen via riske.vanderzee@amersfoort-in-c.nl.

Het werk is nog in uitvoering, maar de kleuren zijn inmiddels duidelijk zichtbaar.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie