Het Mondriaanhuis.
Het Mondriaanhuis. BDU

Gezocht: Buitenmuren in Amersfoort waar een schildering van Mondriaan mag prijken

28 februari 2022 om 16:43 Kunst

AMERSFOORT De bekendste schilder van Amersfoort, Piet Mondriaan, viert dit jaar zijn 150e verjaardag. Om dit te vieren worden er verschillende evenementen georganiseerd. Maar het Mondriaanhuis wil ook blijvende herinneringen in de stad, daarom komt het museum met een ludieke oproep: ,,Wij willen op verschillende plekken door de stad een muurschildering van Mondriaan laten prijken,” laat Riske van der Zee weten. 

Om dat te realiseren, moet er nog veel gebeuren. Er zijn bedrijven nodig die verfspullen sponsoren, kunstenaars die willen schilderen en ook niet geheel onbelangrijk: er moeten muren beschikbaar zijn. ,,Daarom zijn we op zoek naar mensen die hieraan mee willen werken. Heeft jouw woonhuis of kantoor een kale buitenmuur over die in het zicht staat? Of wil jouw bedrijf deze actie sponsoren? Dan horen wij het graag. Wij verzamelen alle reacties en brengen iedereen samen om een kunstwerk tot stand te laten komen. Hoe gaaf zou het zijn om een Mondriaan op je gebouw te hebben?”

STREETART Daniel van de Haterd is een van de kunstenaars die een muurschildering gaat maken. ,,Een echte Mondriaan namaken is super moeilijk, maar een schildering die geïnspireerd is op zijn werk met een vleugje streetart is meer mijn stijl. Het is een spannende, maar ook een superleuke opdracht.” Het kunstwerk wordt zeer waarschijnlijk gerealiseerd in maart of april in de Stationsstraat. 

Als er mensen, organisaties of bedrijven zijn die willen sponsoren, kunnen ze contact opnemen met het Mondriaanhuis via info@mondriaanhuis.nl. Van der Zee: ,,Bij de muurschildering mag natuurlijk het logo geplaatst worden van het bedrijf die het sponsort. Dat is hele goede reclame, want zo een kunstwerk blijft lang bestaan.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie