De generale repetitie van een voorstelling
De generale repetitie van een voorstelling Wim Lanser

Subsidie voor Mondriaanactiviteiten deelnemers amateurkunst

Kunst

AMERSFOORT In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis wil het 150ste geboortejaar van Mondriaan vieren met een ‘Feest van de Verbeelding’. Mondriaan 150 in Amersfoort moet een feest voor en door iedereen worden. Voor alle Amersfoorters die amateurkunst beoefenen en in 2022 ook een activiteit willen organiseren die past bij dit feest, is er een fonds in het leven geroepen.

Iedereen met een goed idee voor een vernieuwende of tot de verbeelding sprekende activiteit kan dat tot maandag 7 maart voor een bijdrage in de kosten kenbaar maken.

Het Sociaal Cultureel Fonds Amersfoort (SCF Amersfoort) heeft een bedrag van 20.000 euro ter beschikking gesteld voor deelnemers aan amateurkunst (informeel of georganiseerd) om plannen en activiteiten te realiseren die passen bij het ‘Feest van de Verbeelding’. Een experimentele dans performance, een tot de verbeelding sprekend kunstwerk, een grensverleggend theaterstuk of iets anders dat past bij de thema’s verbeelding en vernieuwing? Op mondriaan150.nl staat meer informatie. (Per aanvraag kan maximaal 1.500 euro worden toegekend).

Aanvragen of meer informatie zijn welkom via platformamateurkunst@scholenindekunst.nl, t.a.v. Ellen van Genuchten.

advertentie