Afbeelding
PR

Van een gepest ventje naar een succesvol auteur

31 oktober 2019 om 13:48 Kunst

AMERSFOORT In Pispaal spreekt auteur Jan Hendrik openlijk over zijn pestverleden, maar ook de eenzaamheid die hij ervoer in de weg naar seksuele volwassenheid. Het autografische boek Pispaal wordt donderdag 21 november gelanceerd in boekhandel Riemer in Amersfoort. De debuutroman is het eerste deel in een reeks boeken waar de schrijver de afgelopen vijf jaar full time aan werkte. Jan Hendrik schreef het in eerste instantie voor zichzelf en het verhaal is daarom erg persoonlijk.

Jan Hendrik had nooit het idee om het boek uit te geven, maar veranderde langzaam van mening. ,,Kijk, als jij een wild leven hebt gehad, dan wil ik dat verhaal echt wel lezen", vertelde een vreemde hem op een feestje. De auteur verwacht dat er veel mensen zullen zijn die zich op een bepaalde manier herkennen in het verhaal. Zijn pestverleden en de eenzaamheid in de weg naar seksuele volwassenheid heeft Jan Hendrik dankzij zijn boek omgezet naar iets positiefs. 

In eerste instantie verspreidde de auteur het boek digitaal, om te kijken of er een markt is voor zo'n persoonlijk verhaal. Een paar reacties van lezers waren toen 'Het boek leest lekker weg en ik herken heel veel situaties en gevoelens uit mijn eigen jeugd. Mooi om te lezen dat ik niet de enige was, die zich alleen en onpopulair voelde. Of bezig was met de meisjes en de achterwerkjes.'

Iemand anders vertelde: 'Ik zit er heel dubbel in. Het verhaal is soms pijnlijk om te lezen en af en toe behoorlijk plat, maar ik vind het ook heel knap dat de auteur het zo durft op te schrijven. Dat hij zich bloot durft te geven.' Uiteindelijk kwam het verhaal ook bij een recensent terecht, die het manuscript doorverwees naar uitgeverij Ambilicious die het verhaal publiceerde.

LANCERING Op donderdag 21 november om 19.30 uur in boekhandel Riemer in Amersfoort vindt de officiële boeklancering plaats van de debuutroman Pispaal van Jan Hendrik. De lancering is voor iedereen toegankelijk. Mensen die zich herkennen in het verhaal worden extra aangemoedigd om te komen. 'Als je me vertelt hoe jij jouw leed hebt weten om te buigen in succes, krijg je een gratis gesigneerd exemplaar. En de borrel is gratis', aldus Jan Hendrik.

Voor meer informatie, kijk op: www.janhendrikcreations.com/auteur.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie