Het overdrachtsmoment tussen het Rijksvastgoedbedrijf en Schipper Bosch in januari 2020.
Het overdrachtsmoment tussen het Rijksvastgoedbedrijf en Schipper Bosch in januari 2020. Geert@CheeseWorks.nl

Geld provincie voor Amersfoorts ‘erfgoedparel’ militair hospitaal

18 mei 2021 om 10:27 Historie

AMERSFOORT Om ervoor te zorgen dat rijksmonumenten toegankelijk en behouden blijven voor het publiek, draagt de provincie 5,2 miljoen euro bij uit het fonds Erfgoedparels. Dit geld is bedoeld voor het onderhoud en restauratie van zeventien rijksmonumenten. Zo wordt onder andere het voormalig militair hospitaal in Amersfoort gerestaureerd.

Vorig jaar werd al bekend dat Ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch nieuwe plannen ontwikkelt voor het pand en omgeving (op de foto).

Gedeputeerde Rob van Muilekom: ,,Ik kan er zelf heel erg van genieten als ik een bezoek breng aan een van deze prachtige rijksmonumenten en dat gun ik iedereen. Daarom investeren we in deze rijksmonumenten om ze te restaureren en te behouden voor de toekomst.”

Naast het voormalig militair hospitaal gaat om de volgende projecten.
het park van de historische buitenplaats Beek en Hoff in Loenen; het interieur van kasteel Beverweerd in Bunnik; het koetshuis en de brug van kasteel Beverweerd in Bunnik; de Oukopermolen in Nieuwer Ter Aa/Stichtse Vecht; de Bonkmolen in Lexmond/Vijfheerenlanden; de Watertoren aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht; de kademuren en bruggen van het Jongeriuscomplex in Utrecht; het Oude stadhuis van Wijk bij Duurstede; het gemeentehuis van Renswoude; de Domtoren in Utrecht; de Tombe van Nellesteijn te Leersum; de NH-kerk in Loenen; de toren van de Petrus- en Pauluskerk in Soest; de NH-kerk in Renswoude; het cultuurcluster Hoogt 4-10 in Utrecht; ende voormalige brandweerkazerne in Rhenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie