Esther Eijk en Daniël Jellema verwelkomen graag iedereen die weer wil gaan sporten.
Esther Eijk en Daniël Jellema verwelkomen graag iedereen die weer wil gaan sporten. Arnoud J Spaaij

‘Stap over die drempel en kom naar het Keistad Beweegfestival’

13 september 2023 om 13:30 Evenementen

AMERSFOORT Gewoon weer fijn gaan sporten nadat je een tijdje bent gestopt. Het is soms een drempel die even geslecht moet worden en daarom organiseert Buurtsportcoach Amersfoort het Keistad Beweegfestival.

Een groot aantal Amersfoortse verenigingen, sportcentra en andere sportaanbieders laten tijdens Keistad Beweegfestival met clinics, informatiestands en demonstraties zien welke mogelijkheden er allemaal in Amersfoort zijn. Het is speciaal gericht op mensen die willen beginnen met sporten of opnieuw de draad willen oppakken. Buurtsportcoaches Daniël Jellema en Esther Eijk hebben gemerkt dat best veel Amersfoorters, juist op een latere leeftijd, weer willen gaan sporten. „Redelijk wat mensen stoppen met sporten door veranderingen in hun leven. Het werk verandert, er komen kinderen of er zijn nog weer andere omstandigheden waardoor het sporten, wat vaak al lang werd volgehouden, even aan de kant is gezet”, zegt Eijk. „Eenmaal gestopt dan kan weer opnieuw starten lastig zijn. Hoe pak je het weer op? Waar ga je sporten en ga je weer doen wat je al eerder deed?” Tijdens het Keistad Beweegfestival worden die vragen beantwoord. Er blijken veel mogelijkheden te zijn om weer te gaan sporten en het sporten opnieuw onderdeel van je leven te maken.

HERINTREDEN

Veel sportorganisaties richten zich op kinderen en jongeren. „Vaak wordt gedacht, ‘volwassenen die redden zich wel’, terwijl het blijkt dat het tegendeel waar is”, legt Jellema uit. „Vooral ook de wat oudere jongere, de vijfenveertigplusser, blijkt door allerlei omstandigheden het sporten niet op te pakken. Terwijl het voor iedereen en dus ook voor deze mensen echt belangrijk is. We vatten deze hele grote groep vaak samen als senioren en daarmee loopt de leeftijd van oudere sporters enorm uiteen.” Het Keistad Beweegfestival is bij uitstek gericht op herintreders in de sport.

IN DE BUURT

Op het Keistad Beweegfestival zijn verschillende sportverenigingen aanwezig. Olympiërs Marjan en Rob Ridder geven er meerdere badminton-clinics. Er is een gezondheidstest en er wordt 45+ boksen geïntroduceerd. „Op het terrein van korfbalvereniging AKV kan iedereen die geïnteresseerd is een kijkje komen nemen. Het is gericht op kennismaken met verenigingsporten en sporten op eigen niveau. Op het terrein zijn informatiestands, zitjes rond het sportveld en het mooie van deze locatie is, er is ook een mooie binnensportruimte. Een hapje en drankje horen er vanzelfsprekend ook bij”, legt Eijk verder uit over de opzet van het Keistad Beweegfestival.

Er is een ruim programma met meerdere clinics van diverse sporten. Dat programma met tijden kan worden geraadpleegd op https://sro.nl/buurtsportcoach/agenda/keistad-beweegfestival/.

Keistad Beweegfestival
Vrijdag 22 september, tussen 16.00 en 20.00 uur
Locatie: AKV Soesterkwartier, Dollardstraat 121.
De toegang is gratis.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie