'Na twee super stille coronajaren, kan het gezelligste evenement van Amersfoort weer knallen.'
'Na twee super stille coronajaren, kan het gezelligste evenement van Amersfoort weer knallen.' Dorpsfeest Hoogland

Organisatie Dorpsfeest Hoogland: ‘Eindelijk weer!’

26 augustus 2022 om 11:40 Evenementen

AMERSFOORT Het Dorpsfeest Hoogland zorgt van donderdag 15 tot en met zondag 18 september ‘eindelijk weer’ voor vier dagen lang vertier en veel plezier: ,,Na twee super stille coronajaren, kan het gezelligste evenement van Amersfoort weer knallen”, schrijft de organisatie. Een keur van artiesten maakt haar opwachting, zoals Jeroen van den Boom, Ruth Jacott, Dennie Christian, Xander de Buisonjé, Jan Smit, Tim Akkerman en Mart Hoogkamer. 

De gezinsdagen zijn op zaterdag 17 en zondag 18 september. Overdag op zaterdag en zondag is de toegang gratis. Een identiteitsbewijs wordt wel aangeraden, want iedereen vanaf 18 tot en met 30 jaar krijgt een polsbandje, zodat bij de bar direct duidelijk is of iemand een biertje mag bestellen. 

PRE-PARTY Vrijdagavond 9 september is het feest voor alle jongeren van 12 tot en met 16 jaar. In Concordia in Hoogland probeert Stapelgek iedereen echt stapel gek te maken met hun maffe discoshow. Uiteraard is deze avond een NIX-feestje, dus zonder alcohol. DePre-Party start om 20.30 uur en duurt tot 23.59 uur. Toegangskaarten (6 euro) zijn al te koop bij Primera Brundel en Café-Bar De Kolkrijst in Hoogland. Kaarten zijn niet te koop aan de deur.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Stunten met motoren. - Foto: Dorpsfeest Hoogland

Natuurlijk zijn er op zaterdag en zondag tal van activiteiten voor het hele gezin, zoals sport- en spelactiviteiten

ZOMERCARNAVAL Het Zomercarnaval voor mensen met een (verstandelijke) beperking vindt plaats op donderdag 15 september van 11.00 tot 14.00 uur. Met ‘One Two Trio’ en DJ Ruud moet het een oergezellig carnaval worden. Ook De Turfstampers en carnavalsvereniging De Hooge Narren zorgen voor een feestelijke stemming. Toegangskaarten (10 euro) zijn aan te vragen via zomercarnaval@dorpsfeesthoogland.nl. Begeleiders betalen niets.

DREESFEEST EN SCHLAGERFESTIVAL Vrijdagmorgen 16 september worden de senioren vanaf 10.30 uur vermaakt met een schlagerfestival met Dennie Christian, Ruud Appelhof en uiteraard vooral Duitse schlagers. Zoals gewoonlijk is alles inclusief, dus de koffie en de drankjes zijn - net als de lunch - geregeld.
Voor de vroege vogels is het belangrijk om te weten: de feesttent is pas open vanaf 10.00 uur. Het begint om 10.30 uur en duurt tot 13.30 uur.

Natuurlijk zijn er op zaterdag en zondag tal van activiteiten voor het hele gezin, zoals sport- en spelactiviteiten, onder meer georganiseerd door ‘Joho’. Voorbeelden zijn Sterrenslag, het Kinderplein en de Creatieve straat. Op verschillende tijdstippen zijn er mooie en verrassende dingen te zien dankzij straattheater. Naast de paardensportrubrieken, het Fries Paarden Ballet en dressuuramazone Anouk Noordman, zijn er motorstuntshows van Stannage Stuntteam uit Engeland. De toegang overdag in het weekend is gratis.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


‘Horseboarding’ - Foto: Dorpsfeest Hoogland

WORLD CLEANUP DAY Dorpsfeest Hoogland wil laten zien dat het een hart voor het milieu heeft en daarom wordt de zaterdag, World Cleanup Day, omstreeks 10.00 uur ludiek geopend op het Stadspark Schothorst. Doel van deze dag is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Ook tijdens het Dorpsfeest zal aanvullende aandacht zijn voor het schoonhouden van het terrein. Dustbin (de mascotte van KEIschoon033) is aanwezig en met de afvalbutlers de bezoekers met humor vermaken. Om afval te verminderen moet dit jaar voor de grote witte dienbladen een munt betaald worden. Een bezoeker kan ook een speciale dorpsfeest opvouwbare (en herbruikbare) drankendrager kopen voor één munt. Die kan langer mee.

Vanaf maandag 5 september is bovendien de Dorpsfeest Hoogland app te downloaden om alle activiteiten actueel bij de hand te hebben

KAARTEN Meer informatie over het volledige programma, de feestavonden, de voorverkoop van toegangskaarten en alle activiteiten is te vinden op www.dorpsfeesthoogland.nl.
Vanaf maandag 5 september is bovendien de Dorpsfeest Hoogland app te downloaden om alle activiteiten actueel bij de hand te hebben.

Voor bezoeken van de drie avonden in de feesttent zijn kaarten nodig. De (vrije) kaartverkoop start op donderdagavond 8 september om 19.00 uur bij De Eemruiters aan de Engweg 115 in Hoogland, maximaal twee kaarten per persoon. Er kan alleen maar met pinpas betaald worden.

Toegangskaarten voor de JOHO! Pre-Party zijn al te koop, de zaterdag en zondag is het terrein gratis te bezoeken overdag. Jongeren van 16 of 17 jaar die naar de feesttent-avonden op vrijdag of zaterdag willen, hebben behalve een toegangskaart ook een ‘18-min toch erin’-pas nodig. Anders krijgen zij geen toegang. Deze pas moet vóór 5 september besteld worden via www.18mintocherin.nl.

Jan Smit.
Mart Hoogkamer.
Ruth Jacott.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie