De marathon is vooral populair vanwege het parcours, de singels langs de oude binnenstad en de live muziek.
De marathon is vooral populair vanwege het parcours, de singels langs de oude binnenstad en de live muziek. Peter Putters

Tiende editie marathon gaat door

8 september 2021 om 09:30 Evenementen

AMERSFOORT Onlangs kondigde de organisatie van de Marathon Amersfoort aan dat het jaarlijkse hardloopfestijn doorgaat op zondag 17 oktober. Terwijl amper enkele dagen geleden wederom geplande hardloopevenementen zijn afgelast, is de organisatie van Amersfoorts grootste sportevenement vol goede moed in de weer om alles op de rails te krijgen voor de aanstaande tiende editie.   

,,Enkele maanden geleden vermoedden we al dat juni niet haalbaar zou zijn. We hebben toen besloten de marathon niet nogmaals een jaar uit te stellen, maar te verplaatsen naar het najaar, zondag 17 oktober”, zegt Jaco Uittenbogaard, voorzitter van de Stichting Marathon Amersfoort.

CULTUREEL PROGRAMMA ,,Ik ben er van overtuigd dat we met de keuze voor oktober goed hebben geanticipeerd op alle ontwikkelingen. Ons organisatieteam gaat een mooie tiende editie neerzetten.” 

Live muziek en dj’s langs de route

Volgens Uittenbogaard is het cultureel programma wel wat aangepast zonder al te veel aan sfeer in te boeten. ,,De marathon is vooral populair vanwege het parcours, de singels langs de oude binnenstad en de live muziek. Om de drukte op het start- en finishgebied te beperken zijn de muziekoptredens en dj’s voor deze editie allemaal verplaatst naar het parcours. Voor de hardlopers en wandelaars valt er dus tussen start en finish volop te genieten! Fans en toeschouwers vragen we vooral; ga ergens langs het parcours staan en hou het Eemplein vrij voor de deelnemers.”

MINIMARATHONS EN  5K SCHOOLCHALLENGE
Het onderwijs heeft altijd speciale aandacht binnen het programma van de Marathon Amersfoort. Als de Amersfoortse Stadskanonniers op zondag 17 oktober om 09.00 uur het eerste startschot lossen, rennen honderden kinderen over de Koppel naar de finish. Kinderen van het Amersfoortse basisonderwijs kunnen gratis deelnemen aan de Ska MiniMarathons en dingen mee naar de prijs ‘Best Lopende Basisschool’. Uittenbogaard: ,,Voor het voortgezet onderwijs zijn zelfs twee prijzen te winnen. De Run2Day 5K Schoolchallenge is een competitie tussen alle scholen van het voortgezet onderwijs uit Amersfoort, Baarn, Nijkerk en Soest.”

JUBILEUMMEDAILLE Volgens de voorzitter is de jubileummedaille al naar Amersfoort onderweg. Tegelijk met het inschrijven kan ook het ‘10 jaar Marathon Amersfoort’ runningshirt worden besteld. ,,Er liggen straks aan de finish 5.500 medailles klaar voor alle jeugd en volwassenen. Dit is dus ook echt het maximaal aantal deelnemers voor alle hardlooponderdelen én het wandelen.”

Dinsdag 14 september sluit de inschrijving. Het startnummer met voornaam erop valt in de week voor de marathon thuis bij de deelnemers op de mat.

Kijk voor meer informatie op:  www.marathonamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie