Afbeelding
Peter Putters

Marathon Amersfoort blijkt opnieuw geliefd: ‘Er is weer veel belangstelling’

8 april 2021 om 11:18 Evenementen

AMERSFOORT Duizenden mensen door de stad aan het hardlopen tijdens de tiende editie van Marathon Amersfoort. Het klinkt nu door alle corona-maatregelen nog onrealistisch, maar als het aan de organisatie ligt, gaat dit wel gebeuren. Op zondag 17 oktober moet het evenement plaatsvinden. 

door Jeroen van der Veer

,,Sinds een week kan er worden ingeschreven en we merken dat er weer veel belangstelling is om deel te nemen”, zegt Mik Borsten, organisator sinds de eerste editie in 2009. ,,Met het verplaatsen naar zondag 17 oktober, hopen we de wind mee te hebben. Uiteraard gaan we zoals altijd weer een feestelijke sfeer maken rondom de marathon. Met muziek langs het parcours en een speciale finish op het Eemplein.”

Net als bij de eerdere edities kunnen kinderen van het Amersfoortse basisonderwijs en jongeren van het voortgezet onderwijs gratis deelnemen aan de MiniMarathons en de 5K Schoolchallenge. Behalve de koningsafstand van 42 kilometer, staan de 21 km en de 10 km op het programma. De 21 km is ook open voor wandelaars. Als opwarmer voor de grote najaarsmarathon wordt op 1 en 2 mei een ‘virtuele’ loop van 5 en 10 kilometer georganiseerd.

Meer informatie is te vinden op www.marathonamersfoort.nl. Daar kunnen mensen zich ook inschrijven.




Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie