De editie van 2019.
De editie van 2019. Jaap Hengeveld

Obstaclerun Amersfoort verwacht zevenhonderd deelnemers

17 september 2020 om 10:04 Evenementen

AMERSFOORT De organisatie van de Obstaclerun Amersfoort, het klim- en klauterevenement over grote opblaasobstakels verwacht zondag ruim zevenhonderd deelnemers aan de start. De derde editie vindt plaats op de Dekzandrug, het grote vliegerveld bij Park Schothorst. 

De beschikbare ruimte in oppervlakte en tijd maakt een ruim opgezet programma mogelijk volgens de organisatie. ,,Door kleinere groepen, bijvoorbeeld een familie of twee vrienden, apart te laten starten kan het evenement volgens de organisatie veilig en soepel verlopen.”

Er kan zondag aan twee afstanden worden deelgenomen. Vanaf 10.00 uur starten de deelnemers aan de 3,6 kilometerafstand met onderweg negen opblaasobstakels. Voor het Groene Huis in het park ligt voor de deelnemers de BaseJump te wachten, met als uitdaging een vrije val van 4 meter. Vanaf 13.00 uur zijn de starts van de 2,1 kilometerroute, die de deelnemers over acht opblaasobstakels voert.

Alle deelnemers krijgen als laatste hindernis de ‘bootcampsweeper’ voor de kiezen. Bij deze primeur voor Amersfoort is het de uitdaging de drie armen die in de rondte draaien te ontwijken. Deelnemers die zich hebben ingeschreven kunnen op de website een pdf downloaden met hun starttijd.

De editie van 2019.
De editie van 2019.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie