De run over gigantische opblaasobstakels dwars door de Amersfoortse binnenstad is een sportief evenement voor vrienden en families.
De run over gigantische opblaasobstakels dwars door de Amersfoortse binnenstad is een sportief evenement voor vrienden en families. Obstaclerun

Obstaclerun Amersfoort opent inschrijving

12 juni 2020 om 12:14 Evenementen

AMERSFOORT Duursporter en organisator van onder meer de Marathon Amersfoort (dit jaar wel afgelast) Mik Borsten kijkt uit naar de derde editie van zijn ‘Obstaclerun’ op zondag 20 september. ,,Vanwege het coronavirus was het niet mogelijk om ons evenement op Tweede Paasdag te organiseren. Gelukkig was verplaatsen naar september mogelijk.”

Volgens de organisator was het vanaf het begin meteen al duidelijk: zijn run over gigantische opblaasobstakels dwars door de Amersfoortse binnenstad is een sportief evenement voor vrienden en families. ,,Opvallend was en is dat deelnemers zich veelal tegelijk inschrijven”, zegt Borsten. ,,Dus drie of vier deelnemers met hetzelfde adres.”

Het team dat verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen rondom de jaarlijkse luchtkussenloop bestaat verder uit Floor Visser en Jaap Hengeveld. ,,De inschrijving voor deze derde Obstaclerun start vrijdag 12 juni", zegt Hengeveld, en met een knipoog: ,,Deze datum is niet zomaar gekozen; het is de dag dat Amersfoort in 1259 stadsrechten verwierf uit handen van bisschop Hendrik van Vianden.”

Deelnemers die zich eerder hebben ingeschreven, kunnen volgens hem straks gewoon meedoen. ,,Alle deelnemers hebben bericht gehad dat we het evenement verplaatsen naar september en dat de inschrijving geldig blijft.”

PARK SCHOTHORST Volgens Floor Visser is gekozen voor verhuizing van de binnenstad naar het evenemententerrein bij Park Schothorst vanwege onder meer het wegvallen van het Hooglandse Dorpsfeest. ,,Met de verplaatsing naar de Dekzandrug bij Hoogland dit jaar, krijgt Hoogland min of meer toch een klein feestje en kunnen we het evenement beter managen wat betreft de regels rondom het beperken van het virus,” zegt Floor Visser. ,,We hebben wat afspraken vastgelegd hoe de starts gaan verlopen. Niet te veel mensen tegelijk en een programma dat loopt tot ongeveer 16.00 uur.”

PRIMEUR Vanaf 10.00 uur gaan zondag 20 september de eerste groepjes van start voor de lange run, van 3,6 kilometer die de deelnemers eerst langs het Groene Huis loodst waar de eerste hindernis wacht: de Basejump. Op het veld van de Dekzandrug liggen dan nog acht obstakels te wachten. Vanaf 13.00 uur starten de groepen die deelnemen aan de 2,1 kilometer. Twee hindernissen in het parcours zijn een Nederlandse primeur: de Tunnelslide Stormbaan en de Battlerace Stormbaan.
Meer op www.obstaclerunamersfoort.nl.

Floor Visser, Mik Borsten en Jaap Hengeveld.
'Met de verplaatsing naar de Dekzandrug bij Hoogland dit jaar, krijgt Hoogland min of meer toch een klein feestje.'
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie