De Obstaclerun is een sportevenement waarbij leeftijd geen rol speelt.
De Obstaclerun is een sportevenement waarbij leeftijd geen rol speelt. Jaap Hengeveld

'De Obstaclerun is een familiefeest'

29 januari 2020 om 08:15 Evenementen

AMERSFOORT Het is inmiddels de derde editie de Amersfoortse Obstaclerun, dit jaar op maandag 13 april, tweede paasdag. Het succesvolle evenement, waarbij de pleinen van de binnenstad straks weer vol liggen met enorme opgeblazen hindernissen, is volgens organisator Mik Borsten één groot familiefeest.

,,We zien dat ouders mét hun kinderen samen de obstakels beklimmen. In enkele gevallen zagen we dat drie generaties samen de obstakels beklommen. Ik vind het zelf bij uitstek hét sportevenement waarbij leeftijd geen enkele rol speelt. Iedereen kan meedoen; getraind of ongetraind, jong en oud. Mooi om te zien hoe sport iedereen met elkaar verbindt."

De organisatie verwacht zo'n achthonderd tot duizend deelnemers die de keuze hebben uit twee afstanden: een korte run van 2,5 kilometer met negen obstakels en een langere run van 4 kilometer met tien obstakels. ,,De korte run met is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar", zegt Borsten. ,,De lange run, met een mooie route over de plankieren in parkje bij de Hooglandsedijk, heeft één extra hindernis. Deze ligt midden op het veld van de Drapiersgilde in het Gildekwartier. Dit obstakel heet de 'Basejump', waarbij je eerst omhoog klimt en je vervolgens na een sprong een zachte landing in de schuimkussens maakt."

Samen klimmen en klauteren over opblaasobstakelsVia de Koppel rennen de deelnemers vervolgens via het Grote Spui en de Muurhuizen naar de Appelmarkt, de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof. ,,In het eerste jaar hadden we bij de finish op het Eemplein een opblaas-doolhof als laatste hindernis neergezet. Afgelopen jaar zijn de deelnemers verrast met een nieuwe hindernis: een 'tobbedansbaan' Je beklimt een helling, vervolgens glij je over een waterbaan naar beneden. Er werd massaal gebruik van gemaakt. Kinderen wilden steeds opnieuw."

Om het allemaal nog gezelliger te maken zorgen deejays bij de obstakels voor opzwepende muziek. ,,We zien graag dat iedereen kan meedoen en houden de kosten voor deelname zo laag mogelijk", zegt Borsten. ,,De korte run is 15 euro, de 4 kilometer 17 euro. Een Obstaclerun T-shirt of medaille kan je bij de inschrijving mee bestellen. Dit jaar hebben we weer een prachtige medaille laten ontwerpen, je beloning voor je deelname aan het meest sportieve familie- en vriendenevenement van onze stad!"
Meer informatie op www.obstaclerunamersfoort.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie