Afbeelding
Stefan Forsten

Dias Latinos verrast Amersfoorters met pop-up-optredens

7 juli 2020 om 11:50 Evenementen

AMERSFOORT Ondanks de eerdere annulering van Dias Latinos, stond afgelopen weekend alsnog in het teken van het festival. Met intieme concerten, Dias Latinos Radio en muzikale pop-ups door de hele stad, werden Amersfoorters verrast met zomerse klanken. 

Een knalgele Volkswagen T2-bus maakte zaterdag een muzikale ronde langs verschillende wijken. Onder meer de Kruiskamp, Hogekwartier, Liendert en Hoogland werden bezocht. ,,Als de mensen niet naar Dias Latinos kunnen komen, komt Dias Latinos gewoon naar de mensen," aldus festivaldirecteur Jörgen Raymann. 

SALSAWORKSHOP Bij Flint en Theater De Kamers waren intieme concerten geprogrammeerd. Bezoekers in Flint konden daarnaast een salsaworkshop van Joelle Sweet bijwonen.

RADIO Primeur dit jaar was de Dias Latinos Radio, die binnen een week gerealiseerd was in samenwerking met Mediagroep EVA. Jörgen Raymann gaf de kick-off, live vanaf het binnenterras van Stadscafé de Observant, met verslaggeving vanuit de stad, achtergronden, interviews en uiteraard veel latin-muziek. 

OUD-ORGANISATOR Een verrassend gesprek was er met de oud-organisator van het festival, Bob Pauls. Hij had de pop-up-concerten vanuit zijn woning gezien en sprak daarna een van de crewleden aan. Vervolgens werd hij uitgenodigd in de radiostudio. Hier deelde Pauls vervolgens - met Dias Latinos-pet op - zijn herinneringen aan het festival.

FIËSTA Het vaste Dias Latinos-onderdeel, Viva la Vida Fiësta, waarbij een kwetsbare doelgroep wordt getrakteerd op een ‘fiësta’ op maat, ging dit jaar in afgeslankte vorm gewoon door. Op het dakterras van Hart van Vathorst, werden de bewoners van deze zorginstelling getrakteerd op een optreden van latin-trio Los Criollos. Bewoners, die vanuit hun woonkamers en balkons het geheel aanschouwden, genoten daarbij van de dansdemonstratie van ML Dance Centre. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie