Afbeelding
Ingestuurde foto

Amersfoorter verleende eerste hulp na steekincident: 'Dit heeft de Islam mij geleerd'

22 juni 2020 om 18:57 Overig

AMERSFOORT Na de steekpartij op de Ringweg-Kruiskamp stonden meerdere personen te filmen, maar één inwoner van Amersfoort twijfelde niet en hielp direct. Deze 25-jarige persoon heeft er mede voor gezorgd dat het slachtoffer het steekincident overleefde. ,,Ik wil niet de credits hebben, want ik heb gehandeld zoals de Islam mij geleerd heeft."

door Jeroen van der Veer

De inwoner van de wijk Liendert wil ondanks zijn mooie daad niet met zijn naam in de krant. Wel wil hij één keer terugblikken op het incident van 16 juni. Niet om te pronken, maar wel om anderen bewust te laten worden dat hulp bieden in zo’n situatie belangrijker is dan een filmpje maken voor op social-media. 

,,Ik heb gehandeld zoals ik hoop dat mensen ook bij mij handelen als ik hulp nodig heb. Vanuit mijn geloofsovertuiging is mij dit meegegeven en ik ben trots op het feit dat ik iets voor een ander heb kunnen betekenen. Hopelijk is dit een voorbeeld voor anderen.”

De twintiger zag het slachtoffer tegen een boom liggen en rende met gevaar voor eigen leven naar het slachtoffer. ,,Wat ik bij hem zag, was geen smakelijk gezicht. Eerlijk gezegd dachten we beiden dat hij het niet ging redden. Gelukkig heb ik te horen gekregen dat hij het uiteindelijk overleefd heeft. Ik ben blij dat ik wél heb gehandeld en dat zijn ouders hun zoon nog hebben.”

Klik hier om het volledige verhaal te lezen met de man die heldhaftig handelde na het steekincident in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie