Festivaldirecteur Jörgen Raymann: ,,We brengen Dias Latinos naar de huiskamer.
Festivaldirecteur Jörgen Raymann: ,,We brengen Dias Latinos naar de huiskamer." PR

Aangepast programma Dias Latinos met miniconcerten, films én radio

2 juli 2020 om 11:00 Muziek

AMERSFOORT Tijdens het festivalweekend van Dias Latinos, dat oorspronkelijk van 3 t/m 5 juli zou plaatsvinden, presenteert de organisatie een alternatief programma. Met dit programma wil zij, inwoners van Amersfoort, Latin liefhebbers en muzikanten een hart onder de riem steken.

Waar een festival met 100.000 bezoekers dit jaar niet mogelijk is, houdt de organisatie de positieve insteek door te kijken wat wel kan met een relatief korte voorbereidingstijd en op een veilige manier. In het festivalweekend brengt Dias Latinos daarom in samenwerking met (culturele) partners intieme miniconcerten, films én is voor het eerst live te luisteren en kijken naar Dias Latinos radio bij De Observant.

INTIEME CONCERTEN Tijdens de zogenoemde ‘Flint festivalsessies’ worden op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli intieme concerten gegeven, onder het genot van een zomerse barbecue.

Hetzelfde gebeurt in Theater de Kamers in de wijk Vathorst, dat op zaterdag 4 juli een van haar eerste activiteiten organiseert na de noodzakelijke sluiting. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om te genieten van Latin muziek en een zomerse maaltijd.

CINE LATINOS Festivalonderdeel Cine Latinos, dat vorig jaar nieuw werd geïntroduceerd, is dit jaar de hele zomer! In samenwerking met Theater de Lieve Vrouw zijn mooie Zuid-Amerikaanse films geprogrammeerd. Kijk hier voor de programmering hier: https://lievevrouw.nl/film/filmspecials/cine-latinos/.

DIAS LATINOS RADIO Tot slot komt Dias Latinos dit jaar met een primeur: voor het eerst kan je live Dias Latinos radio luisteren en kijken, in samenwerking met EVA media groep.

Festivaldirecteur Jörgen Raymann zegt hierover het volgende: ,,De optredens zijn in verband met de richtlijnen maar voor een beperkt publiek toegankelijk. Maar ons festival willen we juist zo breed mogelijk toegankelijk maken. Daarom brengen we Dias Latinos dit jaar ook naar de huiskamer, met Dias Latinos radio.

Op zaterdag 4 juli doen we live verslag van de activiteiten in de stad, zijn er interviews met artiesten en muziek-/ dansdocenten, delen we ervaringen van bezoekers en achtergronden van de diverse muziekstijlen onder de verzamelnaam ‘Latin’. Omlijst met veel, heel veel Latin muziek, zodat je thuis alsnog een feestje kan bouwen." 

Dias Latinos radio is op 4 juli (15.00 - 20.00 uur) te beluisteren via de gebruikelijk FM-frequenties van omroep EVA, of via de livestream op diaslatinos.nl.

Het optreden van  Rolf Sanchez tijdens Dias Latinos 2019.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie