Het dier dat op de beelden te zien is, zou mogelijk een wolf zijn.
Het dier dat op de beelden te zien is, zou mogelijk een wolf zijn. Still bewakingsvideo

Mogelijk ook een wolf gespot in Amersfoortse woonwijk

9 april 2022 om 09:00 Dieren

AMERSFOORT Op bewakingsbeelden die online rondgaan is te zien hoe mogelijk een wolf door de Amersfoortse wijk Vathorst loopt. Dat meldt het AD. Eerder deze week werd ook al een wolf gespot in de bebouwde kom van Amersfoort. Michel Rutte uit Achterveld filmde het dier op de kruising van de Zielhorsterweg met de Ringweg, bij de wijk Schothorst. Wie deze nieuwe beelden in Vathorst heeft gemaakt, is niet bekend. Ook is niet zeker of het om hetzelfde dier gaat als eerder deze week. 

De wolf leeft sinds een aantal jaren weer in Nederland. In 2016 zat er een eerste paartje dicht bij de Nederlandse grens en in 2018 waren de eerste wolven in Nederland te zien. Omdat de wolf ook veel vee aanvalt, zijn met name boeren het beest liever kwijt dan rijk.

,,De stad is niet de eerste locatie waar je een wolf verwacht”, schreef de provincie Utrecht toen Michel Rutte eerder deze week zijn video deelde. ,,Toch tonen de beelden in principe normaal gedrag van een wolf. Wanneer een jonge wolf het territorium van zijn ouders verlaat en op zoek gaat naar een eigen leefgebied, komt hij daarbij in onbekend gebied. Vaak is dat agrarisch gebied, en een enkele keer wordt een wolf in de bebouwde kom gefotografeerd. Daarbij wordt hij regelmatig verstoord. Het dier blijft doorlopen tot hij geschikt leefgebied heeft gevonden.”

Om een goed beeld te krijgen van de vestiging van wolven in Nederland, is het belangrijk om waarnemingen van wolven zo snel mogelijk door te geven. Dat kan via de site van Wolven in Nederland. Wanneer een wolf schade heeft aangericht aan een landbouwhuisdier, kan contact opgenomen worden met Bij12

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie