Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. GGD Regio Utrecht

Nieuw test- en vaccinatiepaviljoen in Amersfoort volgende week open

Corona Coronavirus

AMERSFOORT Aan de Hoefseweg 9 in Amersfoort wordt vanaf maandag 17 januari een nieuw test- en vaccinatiepaviljoen in gebruik genomen. Dit paviljoen staat in ieder geval tot half juni op deze plek. In april wordt gekeken of de locatie langer open blijft. De bouw van het paviljoen is volgens de GGD noodzakelijk voor het kunnen blijven testen en vaccineren in Amersfoort. Met de opening sluit de testlocatie aan de Hardwareweg en de vaccinatielocatie in de Rijtuigenloods per zondag 16 januari. 

Het testen en vaccineren is op de nieuwe locatie aan de Hoefseweg van elkaar gescheiden, zodat eventueel besmette bezoekers niet in de buurt zijn van de personen die zich laten vaccineren. 

TESTEN OP AFSPRAAK De nieuwe testlocatie is maandag tot en met zondag open van 9.00 tot 17.00 uur en voorlopig alleen op afspraak te bezoeken. Als de grootste golf van besmettingen voorbij is, kan er weer met en zonder afspraak getest worden. De locatie heeft 12 testhokjes en er kunnen 340 testen in een uur worden afgenomen.  

De nieuwe vaccinatielocatie is maandag tot en met zondag open van 8.15 tot 17.30 uur. Alleen op maandag 17 januari opent de locatie om 10.30 uur de deuren. Zowel de eerste, tweede als de derde prik kunnen met en zonder afspraak gehaald worden. 

PRIKLIJNEN Net als in de Rijtuigenloods wordt hier ook gevaccineerd in een wachttuin met zes priklijnen. Dit betekent dat mensen die geprikt worden op een stoel plaatsnemen in een grote ruimte waar ze ook na de prik blijven wachten of het goed met ze gaat. De  prikker komt langs om de vaccinatie te zetten. Er kunnen per uur ongeveer 350 vaccinaties worden gezet.

Bij het paviljoen zijn volgens de GGD genoeg parkeerplekken en er is een fietsenstalling aanwezig. Ook met het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. Station Schothorst ligt vlakbij. Alleen bezoekers die voor een vaccinatie komen, mogen met het openbaar vervoer reizen. Bezoekers die komen voor een coronatest niet, omdat zij onderweg mogelijk anderen besmetten.

Het maken van een afspraak voor testen of vaccineren kan via www.coronatest.nl of 030-630 54 00.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie