De Rijtuigenloods in Amersfoort blijft beschikbaar als vaccinatielocatie.
De Rijtuigenloods in Amersfoort blijft beschikbaar als vaccinatielocatie. Daan Bleuel

GGD Utrecht sluit tijdelijk twee Amersfoortse vaccinatielocaties

Corona

AMERSFOORT De GGD regio Utrecht sluit vanaf woensdag 22 december tijdelijk de zogeheten ‘dichtbij locaties’, waaronder de vaccinatielocaties in Houtrust en de Adventkerk te Amersfoort. Inwoners kunnen vanaf woensdag alleen nog terecht bij de grotere vaccinatielocaties in de regio, waaronder de locatie Amersfoort Rijtuigenloods en het Meander Medisch Centrum.

Andere locaties die hieronder vallen zijn Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. De sluiting van kleinere locaties vindt plaats omdat alle medewerkers nodig zijn bij het opschalen van de priksnelheid op deze locaties.

MILJOEN GGD regio Utrecht moet zo’n één miljoen inwoners in enkele weken tijd vaccineren. Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: “Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. 

Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij niet alleen aan artsen die prikken, maar ook aan medewerkers die het hele vaccinatieproces begeleiden zoals hosts, administratieve medewerkers en EHBO-ers. We hebben op dit moment álle mankracht nodig op de grote vaccinatielocaties om deze klus te klaren.”

ENIGE MANIER Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Nicolette Rigter: “We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We realiseren ons dat inwoners hierdoor verder moeten reizen. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip van onze inwoners. Dit is de enige manier waarop wij iedereen zo snel mogelijk kunnen vaccineren.”

advertentie