Afbeelding
DoroT Schenk / Pixabay

Zoveel procent van de inwoners van de gemeente Amersfoort is inmiddels gevaccineerd

16 april 2021 om 10:53 Corona

AMERSFOORT In de gemeente Amersfoort zijn één vijfde van de mensen gevaccineerd. Dat blijkt uit cijfers, al moet daar wel bij vermeld worden dat de vaccinatielocatie de Rijtuigenloods een regionale functie heeft en dus onder dit aantal ook inwoners van omliggende gemeenten vallen.

door Jeroen van der Veer

Uit cijfers blijkt dat donderdag in totaal 27.972 prikken zijn gezet in de gemeente Amersfoort. Daarbij gaat het vooral om de doelgroep ‘mobiele ouderen van oud naar jong’, staat te lezen in een rapportage. De GGD vaccineert nu mensen uit het geboortejaar 1951 en ouder (70+) met BioNTech-Pfizer. Vanuit de Rijtuigenloods worden op dit moment gemiddeld 600 tot 800 prikken per dag gegeven. 

HOGER TEMPO Achter de schermen is men druk bezig om straks klaar te staan voor de brede uitrol van vaccinaties. Zo worden per week 250 mensen getraind om te prikken en locaties kunnen straks indien nodig 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend zijn. Of en wanneer dit gebeurt, hangt af van het moment dat vaccins beschikbaar zijn en hoe groot het aantal geleverde vaccins is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie