Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Rijtuigenloods in gebruik genomen als Amersfoortse vaccinatielocatie

15 februari 2021 om 16:06 Corona Coronavirus

AMERSFOORT De Amersfoortse vaccinatielocatie bij De Rijtuigenloods is sinds maandag geopend. De locatie is zeven dagen per week open van 08.00 uur tot 20.00 uur. Op dit moment worden 80-plussers gevaccineerd.

,,Ik ben blij dat het vaccineren in Amersfoort begonnen is. Dit is een belangrijke stap vooruit naar een beetje perspectief”, stelt burgemeester Lucas Bolsius. 

De burgemeester snapt dat veel mensen de pandemie en alle maatregelen beu zijn. ,,Ik hoor in de contacten die ik met Amersfoorters heb, dat zij het zwaar hebben. Van ouderen, jongeren, ondernemers, sportverenigingen, de cultuursector. Het zijn maar een paar voorbeelden.”

Volgens Bolsius biedt het vaccineren daarom wat hoop voor de nabije toekomst. ,,Daar moeten we ons aan vasthouden. Het helpt om vooruit te kijken, om iets van een punt op de horizon te kunnen zien. Een doel waar we ons op richten en waar we met zijn allen voor gaan. Tot dat we bij dat punt op de horizon zijn, moeten we er met elkaar de schouders onder blijven zetten en blijven omkijken naar elkaar. Intussen zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om ervoor te zorgen dat het vaccineren in Amersfoort soepel verloopt.”

UITNODIGING Ouderen vanaf de leeftijd van 80 jaar ontvangen een uitnodiging om een afspraak te maken om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Er kan alleen een afspraak voor vaccinatie gemaakt worden als de thuiswonende oudere hiervoor een uitnodiging van het RIVM heeft ontvangen. Via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer van de gezamenlijke GGD’en wordt een afspraak gemaakt. In de uitnodigingsbrief staat meer informatie. Bij het maken van de afspraak kan de vaccinatielocatie worden aangegeven. Informatie over het vaccineren is te vinden op de GGD-website.

De Rijtuigenloods is als vaccinatielocatie gekozen omdat het goed bereikbaar is en over voldoende ruimte beschikt. Ook zijn er direct naast de locatie genoeg gratis parkeerplaatsen beschikbaar. In een ander gedeelte van De Rijtuigenloods, dat in zijn geheel losstaat van het gedeelte waar gevaccineerd wordt, is de coronatestlocatie. Beide locaties hebben eigen parkeergelegenheid en een eigen in- en uitgang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie